Sommarsemester på Mallorca, Cala Dór ev. Cala Millor

Av Doy44
18 apr. 2009 15:54
Visningar: 4017
Hej!

Hoppas att någon som varit på dessa platser vet om alla nationaliter är representerade där. Vi brukar mestadels åka till Italien på semester, men funderade på att byta i år. Senaste gången vi var på Mallorca var i Cala Ratjada 1992 och tyvärr fanns det inte en enda person som talade spanska. Alla pratade tyska och alla matsedlar var på tyska. Har absolut inget emot tyskar på något sätt, men dem träffar jag gärna i Tyskland.

Är Cala D´or väldigt litet? Jag tycker det ser så mysigt ut.

Hoppas någon svar!
18 apr. 2009 16:08
Hej
Jag har varit på båda ställena ; Ja Cala D är ganska litet med små badvikar, kan bli väldigt mycket folk, trångt på stranden under högsäsong.
Calla Millor är större ställe med långa fina sandstränder.
Ja det är ju så olika vad man föredrar, sen var det ju några år sen jag var där, men jag gillar Cala Millor bäst, men hela Mallorca är ju underbart har varit där 9 gånger. På Mallorca är det mycket tyskar men jättemycket svenskar med, alla pratar engelska och många kan även svenska, så det är väldigt lätt när man ska göra sig förstådd.

Hoppas ni får en fin resa
18 apr. 2009 17:48
Jag håller med dig. Öst sidan på Mallorca med alla "calas" verkar mycket fint. Skall själv åka dit i sommar.
Mitt bästa tips på Mallorca är Cala San Vicens som ligger nära Port de Pollensa. Mycket vackert!
C.
28 maj 2009 19:15
Kan väl förstå att man förväntar sig att personalen på på ett hotell på en spansk ö ska prata spanska och skyltarna där ska vara skrivna på spanska men förklaringen till de tyska skyltarna är väl så enkel att det som du säger bodde mest tyskar där de tycker väl att det är praktiskt att skriva på tyska då de flesta kan det språket dessutom kanske den mesta personalen också kom utifrån vad vet jag?

Tycker personligen att hela östkusten är härlig med alla skyddade vikar som är djupt inskurna i den klippiga kustlinjen det finns massor av fina orter där i öster,
okey att stränderna är både längre och mer långgrunda på den norra delen av ön men de östra är helt klart mysigare , angående de olika hotellen skiljer det säkert emellan vilket språk som praktiseras mest det beror nog mest på varifrån de flesta resenärena kommer,
bodde i höstas på ett mellanstort lägenhetshotell i cala pi och vi var de enda svenskarna där då, skyltarna stod på spanska o engelska personalen talade spanska med varandra men själv är jag kass på spanska så jag är bara glad om de pratar engelska med mig men kanske skulle det kännas konstigt om alla pratade svenska med mig när jag åkt utomlands ,
många tycker nog att en stor del av en utlandsresa är den att man får utmaningen att ta sig fram på ett annat språk medans en del turister o säkert även hotellpersonal på orten säkert tycker att det är praktiskt o bekvämt att använda hotellgästernas eget modersmål på deras solresa och jag tror också att de flesta som åker till mallis ser det just som en skön sol o badresa o ingen större kulturhändelse många vill ha det bekvämt o tillrättalagt o speciellt bland tyska turister och kanske även bland svenska innefattar det även att de ska kunna prata sitt eget hemspråk med personalen på hotellet sen kan det säkert diskuteras hur exotisk en sån vistelse är.

Tycker personligen att östkusten är väl värd att besökas speciellt om man är ute efter mer mysiga o skyddadestränder än långa o långgrunda sandstränder, däremot kan jag inte garantera att det finns så mycket genuint spanskt över orterna för det mesta är ju uppbyggt för turisterna men det kan ju trots det vara fint o mysigt och visst talas det spanska på sina håll, ska man däremot uppleva mer genuint spanskt så ska man ju försöka ta sig så långt bort som möjligt från de stora turistgettona och söka sig inåt landet men då blir det ju knöligt med bad o stränder istället det genuina går ju att uppleva på utflykter under dagarna om man vill ha det.
mvh. Bosse.