Solsäkert i juni-juli

28 nov. 2012 19:25
Visningar: 715
Hej!

Jag och min flickvän har tänkt att åka bort i sommar. Men vi vet inte vart vi vill. Det vi vet är att vi vill komma utanför Europa och att vi vill ha solsäkert,. Vi har diskuterat allt i från Bali till miami och vi planerar att vara borta ca 2 veckor.. Någon som har några schyssta tips?

Tack på förhand!
Medlemmen har tagit bort svaret
28 nov. 2012 22:34
Citerat från anteee:
Definitivt inte Bali. Ett skitställe.
Inte särskilt solsäkert heller då det ligger så nära ekvatorn.

Men vad ska du göra mer än att ha en sol??
Är det stränder i vanlig ordning?
Vi vill väl ha lite av allt möjligt... Vi är väldigt öppna för lite vad som helst så länge vi har varmt och lite sol:)
Av Theelf
29 nov. 2012 00:54
Om du inte hade sagt utanför Europa hade jag rekommenderat Mallorca. Där finns några ställen som inte går av för hackor. Dessutom kan man ta sig dit grymt billigt.

Bali är trevligt och intressant - men jag tror ändå att du kommer att bli besviken. Stränderna är inget vidare - tyckte inte jag i alla fall.

Jag gissar att du är ute efter en bekväm resa med bra bad, god mat och intressant kultur. Här kommer två förslag som JAG tycker kombinerar allt på ett bra sätt. Dessutom behöver man inte vara särskilt resvan för att ta sig an dessa rutter. Så vad tror du om följande förslag?

- Malaysia: kombinera Kuala Lumpur med Perhentian Islands. Flyg Air Asia (skitbilligt och skitbra) till Kota Bahru och ta båten från Kuala Besut ut till öarna. Bra bad, rimligt bra mat och fin natur. Inget att göra på kvällarna dock - men det tycker jag bara är skönt. Om jag var du skulle jag boka på Abduls Chalets (blir snabbt fullbokat). I KL har du fantastisk mat och många intressanta utflyktsmål. Jag skulle boka hotell nära KLCC parken (där bl.a. Petronas Towers ligger). Ett tips är Impiana KLCC som brukar ha bra erbjudanden. Annars finns det mycket skrivet om KL här på RG´s forum. Använd sökfunktionen så hittar du massor av tips.

- Mexico: Yucatan och Quintana Roo - kombinera bad i karibiska havet med mayastäder som ex. Uxmal. Det är länge sedan jag var där nu så jag har inga aktuella tips på boenden. Med två veckor hinner du även besöka Mérida eller Valladolid - fina typiska mexikanska småstäder som kommer uppfylla alla dina förutfattade meningar om hur Mexico ser ut.

Det var mina bidrag. Misstänker att du kommer att få flera fina förslag!

/TE
29 nov. 2012 06:35
Tack för alla bra tips, ska kolla lite mer på Mexico kände jag nu.

Om man jämför tex Miami med LA vad rekommenderas i juni- juli? Om man vill ha ca 30 grader, saker att göra, men ändå kunna ta de piano? Ni får gärna ställa fördelar mot nackdelar.. :)

Återigen stort tack för alla tips!!