Skräddare Koh Samui

Av Ltmrt
12 dec. 2009 20:12
Visningar: 1164
Någon som kan rekommendera en skräddare på Koh Samui? Gärna nära chaweng beach. Åker dit i mars och sonen på 15 år skulle ev vilja sy upp en kostym där.
Av Tubbe
13 dec. 2009 02:16
Citerat från ltmrt:
Någon som kan rekommendera en skräddare på Koh Samui? Gärna nära chaweng beach. Åker dit i mars och sonen på 15 år skulle ev vilja sy upp en kostym där.
Hej
kan inte rekommendera någpn ,men där finns nog några hundar....................o de ser ut att komma från Indien.

Ett tips är att först testa med ett plagg,innan ni beställer en hel gardrob.
Finns många lyckosökare i yrket.
/ R
15 dec. 2009 13:03
Vi bodde i Bophut i mars och det var där min sambo sydde upp kläder (dock ingen kostym denna gång). Om jag inte minns fel borde det finnas 'ett helt gäng' med skräddare i Chaweng området. Mitt förslag är att göra som min sambo gjorde, gå in i butikerna, kolla på tyger, kläm och känn, diskutera priser mm, shoppa runt alltså.
Kan vara värt att ta den tiden för detta. Sedan bara välj den som känns bäst. Lycka till!
16 dec. 2009 02:09
Det kryllar av skräddare i Thailand. Många är bra, en del är rena katastrofer. De flesta är billiga.

För några år sedan var vi på Phuket och ett par killar som bodde på samma hotell som oss fick en riktig näsbränna vad gäller skräddare.Dom hade enbart gått på priset och lockats av "inkastare" till ett skrädderi. När de skulle hämta ut sina kostymer fick de inte på sig byxorna. De var helt felskurna med grenen lika stor fram som bak vilket innebar att byxorna inte gick att dra upp ordentligt.

Vi själva sydde också upp kostymer som var jättefina i tunt ylle med arbetade detaljer. Allt satt som ett smäck. Vi reste charter och hörde oss för med reseledarna om dom hade något tips på skräddare. Jag antar att våra kostymer var lite dyrare, men de var ändå otroligt billiga jämfört med svenska priser.

Mitt tips är att du ska ska höra dig för på plats. Hotellet kanske har någon skräddare som dom rekommenderar, reser du med charter har du reseledarna. Eller också får du ett konkret tips här på sidan. Gå inte enbart på priset, det kan bil dyrt.
29 dec. 2009 11:16
Hej!Vi har varit hos en mycket bra skräddare på chaweng som heter Andy och driver Exellent Tailors.Han har sitt bredvid Burger King och Starbucks.Det är han som vi tycker är bäst.Lycka till.
11 feb. 2013 19:03
Ja även om vi skriver 2013 tror jag det fortfarande är aktuellt.
Jag har använt mig av flertalet skräddare och sömmerskor på samui och
dom 2 som jag fastnat för är Master Don och Pon shop nära chaweng båda två.
Justa ärliga och med bra kvalitet,med svenska mått mätt är det väldigt prisvärt.
Thordan 50