Six Flags / Hurricane Harbour / San Diego

Av Rikset
3 juli 2013 21:55
Visningar: 1052
Åker med familjen till Kalifornien snart och blir där i drygt två veckor. Skall bo i Orange County och tänkte åka runt lite men ej för mycket. Ett av målen är i a f Six Flags/Magic Mountains. Några frågor dock om någon vet:

Köer; är de helt bizarra eller fungerar det någorlunda. Förstår att vi inte kommer vara själva där men ändå...? Tänkte åka dit en måndag/tisdag. Yngsta sonen är 5, finns det något vettigt för honom? Vi tänkte bo en natt på Hilton i närheten för att vara där två dagar och kanske ta en dag på Hurricane Harbour också. Någon som varit där och vet hur det är?
Tänker mest på 5-åringen och att det skall fungera bra eftersom vi måste dela upp oss lite efter allas behov. Tanken är en dag på Hurricane Harbour för honom med en av oss föräldrar medan vi andra kan leka av oss i "berg och dalbanorna". Köpa biljett hemifrån eller där?
Ni som varit där får gärna höra av er, alla tips mottages tacksamt. Respektive hemsidor känns sådär när jag sökt efter information.

Eventuellt blir det även en tur till San Diego. En övernattning i såfall men vad rekommenderas? Vad hinner man på två dagar där och vilket område skall man rikta in sig på? Vill se staden, inga parker (Sea World etc) och tips om hotell mottages också tacksamt.
/
Janne
4 juli 2013 12:43
Hallå!
Vad roligt med någon som åker till ett annat ställe än alla andra s a s :)

Om ingen här kan svara så är min rekommendation att du går till forumet på tripadvisor.com (engelska ej svenska). Där finns garanterat personer som varit där! Du ställer frågan i forumdelen som riktar sig direkt till San Diego området.
Av Lazybow
13 juli 2013 15:03
Hallå Janne vet ej om du redan rest iväg men jag är precis hemkommen från en USA-resa där vi spenderade en dag på Magic Mountain och en dag på Hurricane Harbour och jag tänkte här dela med mig lite av de erfarenheter jag fick.

Magic Mountain är en av de häftigaste upplevelserna jag någonsin varit med om och bergochdalbanorna är helt OTROLIGA! Vi var där på en måndag ( 1 Juli ) och det var en varm dag (36 °C) med relativt mycket folk i parken (inte fullsmockat men inte heller lugnt). Parken är mycket stor med många platser att äta så man märker ej av att det är mycket folk generellt. Där man dock märker av att det är mycket folk är i köerna och det är här jag ger mitt första tips, införskaffa FLASH PASS!

Vid vår vistelse hade vi förbokat biljetter och flash pass (Gold), skrivit ut kvitton för dessa och hämtade upp de i början av dagen, mycket smidigt och man sparar tid, observera dock att den personen som bokat flash pass måste lämna ifrån sig ett ID (Pass körkort) för resten av dagen som pant.

En utförlig förklaring till vad flash pass är för något kommer jag ej att göra och jag hänvisar er istället till att läsa https://www.sixflags.com/magicMountain/tickets/flashpass.aspx om ni inte redan gjort detta.

Med flash pass (gold) så var den längsta tiden vi stod i kö ca 30-35 min (Goliath), observera dock att största delen av denna väntan är precis innan man kliver på tåget och utan flash pass så hade vi säkert fått stå i kö i ca 1- 1,5 h i den "vanliga kön" utöver väntetiden vid tåget (baserat på de köer som jag observerade under dagen).

Dag två spenderades på Hurricane Harbour och även denna dag var det varmt (36 °C) och för oss var det MYCKET folk denna dag med oerhört långa köer till varje "attraktion", matutbudet i Hurricane Harbour är sämre så räkna också här med långa köer tyvärr.

Sammanfattat kan jag säga att Six Flags helt klart är värt besöket och ni väljer rätt i att åka dit på en måndag/tisdag. Beroende på väder och om man har tur/otur så kan parken vara lugn eller innehålla mycket folk, jag skulle dock förbereda mig för det senare scenariot.

Om fler svar önskas så ställ de gärna här eller skicka iväg ett meddelande till min användare :)

Mycket nöje och trevlig resa

Med vänliga hälsningar
Linus
13 juli 2013 16:28
Hurricane Harbour har en del attraktioner för småbarn, det finns ett liten vattenlekpark med små rutschkanor och sprutande vattengrejer och stora hinkar som fylls med vatten och detta är ju populärt bland barn :) Sedan finns även en vågvattenpool och större vattenrutchkanor som nog inte är anpassningsbara för en 5åring. Men det lilla vattenlandet och de andra poolerna räcker nog mer än väl för att göra 5åringen nöjd ! Sedan finns lite arkadspel och affärer att titta på och det finns gott om solstolar att vila på då 5åringen behöver en paus.
Även på Six Flags Magic Mountain finns ju ett område bara för barn med massa små barn attraktioner som är perfekta för en 5åring samt flera arkadspel och liknande spridda över parken, så Magic Mountain fungerar absolut för mindre barn också.
Av Rikset
29 juli 2013 06:37
Tack för responsen!
Köpte ett Gold Flash Pass för två personer som vi "delade på". Allt resulterade i en av de roligaste dagarna i mitt liv! Åkattraktionerna är sinnessjukt roliga, det var relativt lite folk (var där en varm måndag) och med vårt Flash Pass stod vi i kö max 5 minuter per attraktion.
Vår femåring kunde åka attraktioner som verkligen är barnförbjudna hemma. Nä, vi hade det osannolikt roligt hela dagen. Vi stängde stället på kvällen och då snurrade hela tillvaron runt med tanka på allt vi åkt på dagen.
Tips: Köp Flash Pass! (trots lite folk fick de som var utan vänta ca 30-45 min per attraktion. Vi kunde gå rakt in till sista väntplatsen precis vid själva attraktionen), Åk på vardagar, gärna vid bra väder (enl uppgift stannar de med årskort hemma då alt kommer senare på dagen), kom i tid (långa köer till parkeringen ca 1 timme efter öppning), köp och skriv ut biljetter hemifrån, ta med kontanter ( ganska ensidig och dålig mat på området men drick mycket) och have fun! Bästa stället, kommer aldrig besöka ett svenskt tivoli igen efter detta!