Se och upptäcka Lofoten

19 okt. 2018 14:47
Visningar: 1483
Hej!
Jag har tänkt att överraska min sambo som fyller 25 i maj med en tripp till Lofoten. Tanken är att flyga till Kiruna och därifrån hyra bil och köra till Svolvaer som vi kommer ha som utgångspunkt.
Hur är det att vara där i maj? Är det mer värt att åka tidigare eller senare för bästa upplevelse?
Vill gärna vandra och ta oss upp på någon topp men då vi inte är vana vandrare så får det inte heller vara för svårt, vi är dock vältränade båda två så styrkemässigt eller konditionsmässigt är det inga problem. Finns det mer grejer vi inte får missa? Tanken är att vara där onsdag-söndag, då är onsdagen och söndagen resedagar. Kom med tips!
22 okt. 2018 14:44
mitt tips är att åka ner till södra Lofoten.
finns en del "måsten" på Lofoten enligt mig.

här finns några platser som är värda att besöka

Reine (Ett måste)
Å
Haukland beach (finns fin vandring uppför här)
Uttakleiv
Sakrisøy

Sen fins det miljoner andra platser att besöka också. men ni har ju en ganska begränsad tid så det är bättre att bara välja några stycken så det inte blir så stressigt.

Om ni åker från Kiruna så kommer ni köra förbi Absiko nationalpark. Har ni tid kan ni ju ta er en tur där också. Det är magiskt fint.

Maj funkar annars bra på Lofoten. Mindre turister där då jämfört med sommaren.
Men vädret kan vara besvärligt. Inte just i maj utan hela året. Det kan slå om från solsken och värme till storm och iskallt på några minuter så ta med varma kläder, bra skor och regn och vindkläder.

Jag var där mitt på sommaren och jag hade solsken, storm,regn flera gånger varje dag.