San vito lo capo, Sicilien

28 maj 2013 10:46
Visningar: 3233
Hej, har precis bokat en 10 dagars resa till San vito lo capo, jag, min man och vår dotter på 12 år. Vi kommer att vara där de två sista veckorna i juli och vill väldigt gärna få tips och råd om vad man ska se och göra. Självklart är det framförallt badet som lockar men vi tänkte även hyra bil några dagar. Jag har sökt på nätet men får inte fram så mycket information. Resan är bokad på rekommendation av italienska bekanta.
Av Theelf
28 maj 2013 23:56
Låter fantastiskt!

Det finns en hel del tips om Sicilien har på RG. Men de flesta rör den östra delen av ön samt Cefalu. Jag var i samma område som du (Castellamare del Golfo) skall vara i för två år sedan och det jag har skrivit tidigare bör därför vara användbart för dig. San Vito lo Capo ligger på andra sidan udden från Zíngaro och Scopello. Använd sökfunktionen för att hitta gamla texter. Här är dock en av dem:

1.Jag och min fru blev helt förälskade i Erice. Ett fantastiskt ställe på alla vis. Mycket vackert. Missa ej!
2. Castellamare del Golfo är en stad som sällan nämns i några tips. Vi bodde där 3 nätter och hade det toppen. En ganska stor stad med flera riktigt bra restauranger i och nära hamnen.
3. Scopello: Sicilien i ett nötskal! Flera bra ställen som serverar fantastisk mat (vi föråt oss faktiskt på Sicilien-obeskrivligt god mat). Se bild på min sida av den gamla tonfiskfabriken i Scopello. Aaaahhh!

Over & Out

TheElf
3 juni 2013 11:51
Vet inte riktigt vad man kan göra, vi är halvitalienare så vi hittade snabbt italienska kompisar som bodde på en camping bredvid vårt hotell. Vi hängde med dom hela kvällarna och hade jätteroligt. Riktigt fint ställe och hoppas ni kommer tycka om det! Vi åkte till ett ställe där man kunda vandra i bergen och stanna emellanåt på olika badplatser där det var superfint! Det kan man göra på egen hand utan organisatörr eller så. Riktigt fint helt enkelt!