Salalah Oman

Av Saffi
7 juni 2007 14:13
Visningar: 2662
Hej!
Jag har precis bokat en resa till Oman i december, vi ska bo på Hotell Hilton. Vad vi funderar på är om vi ska välja till halvpension, eller finns det gott om restauranger i närheten och vilken klass håller de isåfall? Hur är prisläget på att äta och dricka på restaurang? Vill gärna ha tips överhuvud taget om vad vi inte får missa när vi är där.
Ser fram emot resan och hoppas på svar.
/Saffi
7 juni 2007 20:38
jag har precis för mig att det i resekatalogen hänvisades just till att boka alla sina måltider på hotellet för att det var nåt knepigt.
Jag valde dock Dubai så det blev inte att jag engagerade mig mer i det där. Hör med researrang.
8 juni 2007 09:19
Hej.
Jag rekomenderar att boka på halvpension på Hotellet, då utbud och avstånd till resturanger spelar en stor faktor!

Trevlig resa!
Av Ankh
8 juni 2007 20:56
Bodde på Crown Plaza för ett par månader sen. Maten var fantatisk, men vi ångrade halvpensionen. Hyrde bil i några dagar för 280 kr/dygn och passade på att äta ute flera gånger. I Salalah finns flera bra matställen t.ex AL-FAREED påJuly Street . 2 personer äter gott för 70-80 kr. Förresten.......det ligger en "vägkrog" i närheten av Hilton. Vid Shellmacken i rondellen. Testa deras fruktdrinkar, de är underbara!!!!!Maten var också mycket god. Vi åt även på några enkla ställen och mådde gott efter det, men passa er för fruktdrinkarna på "sunkiga" ställen där de ev blandar i kranvatten.
Handla billigt på Lulus shoppingcenter, åk serpentinvägen mot Yemen,njut av paradisstranden på ditvägen. Taqah castle åt andra hållet är intressant och Dhofarbergen med beduinernas boställen. Några bilder har jag lagt ut på min sida. Smaka de suveränt goda gröna bananerna- de är mogna! Guld och silvermarknaden även om de är svårprutade. Souken med försäljning av rökelser .m.m där försäljarna inte är påträngande!! Köptips: Graverade snygga pennor med ditt namn på både arabiska och europeisk skrift. Ha en underbar resa! Vi längtar redan tillbaka!
9 juni 2007 22:38
Har varit i Oman 2 gånger och ska dit i januari igen. Bor på Crown Plaza och har bokat halvpension, dvs 5 middagar för en vecka. Har även varit på restauranger, t.ex. Baalbeck, kanske inte en mysig restaurang, då de har lysrör i taket, men en underbar och billig mat. Vi var 6 personer och åt för ca 30 kronro var och ändå blev det mat över. Vatten är också billigt, men öl och vin är dyrt. De har också underbart goda juicer. Missa inte guld- och silversouken, gör ett besök på Silverhouse, ägaren Safer är jätte trevlig och har bra priser. Al haffa, där man kan köpa underbara schalar till otroligt låga priser. Se sultanens sommarslott. Ta en taxi och låt chauffören tar dig på en rundtur. Det finns mycket att se och människorna är så vänliga.