Ryanair - Handbagage

Av Evoline
30 mars 2018 18:01
Visningar: 4703
Hej,
Länge sedan jag åkte med Ryanair och undrar bara för säkerhetsskull hur det ligger till.
Kan jag resa med en vanlig ryggsäck (ingen backpack väska), utan att det kostar något extra när jag köper en standardbiljett?
Var inte säker på om den första meningen nedanför gäller för standardbiljett eller inte.

Från Ryanairs hemsida:
"En stor kabinväska som väger upp till 10 kg med maximal storlek 55 cm x 40 cm x 20 cm plus en liten kabinväska på upp till 35 cm x 20 cm x 20 cm kan medföras per passagerare.

Passagerare som har köpt prioriterad ombordstigning (inklusive Flexi, FlexiPlus eller FamiljePlus-biljett) kan medföra den lilla och den stora kabinväskan ombord, såvida inte driftsskäl kräver att vi placerar den stora kabinväskan i bagageutrymmet.

Passagerare som reser på en standardbiljett behöver vid gaten placera sin stora kabinväska i flygplanets bagageutrymme som incheckat bagage utan extra kostnad. Föreskrifterna om kabinbagage gäller.

Prioriterad ombordstigning kostar € 5 om den köps vid tidpunkten för den ursprungliga flygbokningen. Om du lägger till via tjänsten Hantera min på vår webbsida eller via Ryanairs app (fram till 45 minuter innan den schemalagda avgångstiden) är avgiften € 6.

Extra/för stort bagage kommer att nekas vid gaten eller, om så är möjligt, placeras i flygplanets bagageutrymme mot en avgift på £ 50 / € 50 (moms tillkommer på inrikesflyg till gällande statsskattesatser). Vänligen försäkra dig om att du tar bort eventuella värdesaker från dina väskor vid gaten om det krävs att de placeras i flygplanets bagageutrymme. Om du är osäker, hör med väskavlämningsdisken innan du passerar igenom säkerhetskontrollen."

Tack på förhand
Av Birgere
30 mars 2018 18:09
Som det står i texten du klistrade in så beror det ju på storleken på ryggan om den kostar extra eller inte.
Av Evoline
30 mars 2018 18:09
Ser nu att det står:
"Passagerare som reser på en standardbiljett behöver vid gaten placera sin stora kabinväska i flygplanets bagageutrymme som incheckat bagage utan extra kostnad." =)
Av Birgere
30 mars 2018 18:42
Citerat från Evoline:
Ser nu att det står:
"Passagerare som reser på en standardbiljett behöver vid gaten placera sin stora kabinväska i flygplanets bagageutrymme som incheckat bagage utan extra kostnad." =)
...och om din lilla ryggsäck uppfyller: "väger upp till 10 kg med maximal storlek 55 cm x 40 cm x 20 cm"
annars kostar det pengar.
Av Evoline
30 mars 2018 19:58
Tack.
Trodde Ryanair var mer strikta/tog betalt för allt.

Gratis handbagage som alla/de flesta flygbolag, fast man kan vara tvungen att checka in den vid gaten.
31 mars 2018 11:05
Missa inte heller att checka in i förväg! Jag hade råkat checka in mig och min syster på hemresan ist för ditresan pga att appen var otydlig och fick då betala 1000kr för att checka in oss på flygplatsen vilket var mer än hela resan hade kostat, väldigt förargligt.