Roliga (pinsamma?) reseminnen

7 juni 2011 16:00
Visningar: 257
Nu är det semestertider - och personligen blir det gamla svedala så här i år -då bubblar ju lite roliga minnen upp.

Mitt gamla företag var i Florens på konferens för ett antal år sedan och på en fridag skulle det intas lunch där vi var några som hamnade på ett hål i väggen.

En av damerna beställer pizza och följdaktligen kommer (den högst svenska) frågan:

- Where's the pizza salad?

Servitören kan ju på sin höjd knagglig engelska och undrar om hon vill ha en sallad också.

Efter ett tag brister tålamodet hos kollegan (som inte direkt är mottaglig för förklaring från någon) något (medan vi andra lätt sjunker genom marken) upprepandes "No, no, the pizza salad".

Ingen pizzasallad finns ju - eftersom det är en högst svensk företeelse - varpå damen helst vill gå för det måste ju vara ett ganska "dåligt ställe om de inte ens har pizzasallad som ingår".

Ridå...
Av Sanoj80
7 juni 2011 19:02
Hi, hi!! Var med om något liknande i London för många, många år sedan. Var på en fin italiensk restaurang, tror det var vid Leicester square någonstans. Hur som helst, vi åt någon slags pastarätt och utan att blygas det minsta bad jag om att få ketchup !!!!! Resten kanske ni förstår. Efter detta har jag varit i Italien många gånger och vet precis vad och hur man skall äta och att man absolut inte äter ketchup till pastan. Tänker på detta ibland när vi besöker Italien och äter gott och "rätt", men tro det eller ej, de lyckades allt efter många om och men ordna lite ketchup till mig den där gången i London.