Rimini

29 jan. 2018 15:25
Visningar: 1332
Jag, min son på 13 år och hans kompis ska åka till Rimini nu i slutet på juni. Tar tacksamt emot tips allt från restauranger, stränder, aktiviteter.

Tack på förhand

Marie
9 apr. 2018 19:52
Hej Marie,
Jag var i Rimini för tre år sen och tyckte det var ett riktigt bra resmål. Allt man kan önska finns där, god mat, fin strand, shopping mm.
Vilken del av Rimini ska ni bo? Vi bodde i Miramare som ligger rätt långt från centrum, men det går bussar ofta så det gick ändå fort att ta sig in.
Stranden är bred och lång och går efter hela staden, så det spelar ingen roll var man bor. Stranden är indelad i olika delar med olika "uthyrare" och är numrerade. Den stranddel vi var på heter Bagno Mario 147. Det går en cykelväg efter hela stranden och varje stranddel har sin egen restaurang, men bara för lättare rätter. Jag kan rekommendera Piadizza som är en pizza på Piadinabröd. En Piadina kan man annars få med olika pålägg.

Ett kvarter innanför stranden går en stor gata där det finns massor av restauranger, typiska turistrestauranger, men som erbjuder det mesta tonåringar vill äta. Vi åt bl a god pizza på Frankies. Bounty är en restaurang med piratinredning. Den är populär så man bör boka bord. Vid stranden i centrum går en lång pir ut. Längst ut ligger restaurangen Rock Island. Mycket fisk och skaldjur på menyn, men även pizza. På väg ut mot piren går man förbi Riminis stora Pariserhjul.
Om ni tar bussen till "gamla stan" så finns där fina torg och mysiga gränder och restauranger. Finns också en hel del affärer där.
En trevlig utflykt är att åka till San Marino och ta sig upp till fästningen längst upp. Det går linbana en bit av vägen upp, men man kan även gå. Det kryllar av "taxfree"-butiker i San Marino, men om man bortser från dem så är det såå mysigt och helt fantastisk utsikt! Det går buss från stationen i Rimini.

Hoppas ni får en härlig resa!

/Camilla