Restaurangtips Helsingfors

Av Pelle77
18 okt. 2010 20:08
Visningar: 5569
Jag kommer snart att åka till helsingfors för 2 nätter. Har tidigare endast åkt båt så behöver lite tips på några bra restauranger samt roliga saker att göra i stan om man vill göra annat än att besöka kyrkor (har varit i stenkyrkan tidigare).

Mysiga cafeer eller andra guldkorn mottas tacksamt!
19 okt. 2010 20:35
Tjena!
Zetor är en annorlunda bar och restaurang. Traktor- och bondtema. Jag har inte ätit där men om inte annat är det värt ett besök för en drink.

Schysst och billig pizzabuffé för lunch eller texmexmat för lunch och middag hittar du på Iguana som ligger vid Scandichotell mittemot Stockmann. Testa Lonkka på tap :P

Helt ok när ni ändå är i närheten ;) är även Scandicbaren. (Marski hotell)

Hotell Torni - ytterligare en schysst bar högst upp i tornet. Hitta hissen och åk upp! Utsikten från damerna toalett är fräck :)

Fika på Fazer - mums! Testa varm choklad med mariannekross :P Finns många ytterligare trevliga fik!

Ta en tur med spårvagnen på den sträcka som går ett varv runt stan. Tar ca en timme och är perfekt för att se andra stadsdelar av stan! Bara att kliva på och av på Alexandergatan!

Slå mig inte men du har ju bara sett en av alla kyrkor så....den ryskortodoxa kyrkan är definitivt värt ett besök!

För shopping - Marimekko och Iittala/Arabia är billigare än i Sverige. Om man gillar sånt. (Dyra färggranna tyger och glas/porslin) Ni hittar lätt dit.
Hantverkshuset på Alexandersgatan mittemot Storkyrkan på Senatorskyrkan kan också vara värt ett besök.

Trevlig resa!
Lita på mina tips ;)
Av Manki
19 okt. 2010 22:01
En tur i Saluhallen vid Salutorget är lite kul, många dofter och många smakprov! Som sagt, ta en spårvagnstur runt med 3T eller 3B så får du se ganska mycket av stan. Metron (tunnelbanan) är väldigt snabb och effektiv om man vill kolla in annat än centrum. Tex Östra centrum/Itäkeskus är ett stort shoppingcentrum österut, dock inte nån sevärdhet i sig. Gå in på www.visithelsinki.fi så hittar du olika alternativa saker att göra under rubriken Alternativa Helsingfors. Köp ett dygnskort så du kan resa fritt i Helsingfors med all kollektivtrafik om ni inte vill vandra till fots. http://www.hsl.fi/SV/biljetterochpriser/priser/Sidor/helsingfors.aspx
Av Pelle77
20 okt. 2010 19:28
Tackar ödmjukast för tipsen!!

Fler?
Av Ami_hbg
30 okt. 2010 19:39
Hej,
Är man i Helsingfors och det konstintresserad, bör man inte missa att besöka konstmuseet Ateneum, www.ateneum.fi.
Något av en helt annan karaktär som jag kan rekommendera varmt (som av enslump ligger ca 20m från museet), är ett besök på Helsingfors tveklöst bästa och med udda Cocktail Bar "Sling In".
Super duktiga och trevliga barmästare som blandar fantastiska egen komponerade cocktails i takt med, hör och häpna: rockmusik! Helt klart ett annorlunda men vinnande koncept! Ligger i "Aikatalo", Mikonkatu 8.

Ha det så trevlig i H-fors.
/Ami
Av Pelle77
4 nov. 2010 17:45
Jag hade totalt missat att lördag är en helgdag och läste att butiker etc är stängda på lördag. Stämmer det?
Något tips på vad man kan göra i staden då?
5 nov. 2010 10:39
Om du menar nu på lördag så kan det stämma att det är closed.

Vi var där på deras självständighetsdag (=helgdag) för ett par år sedan - och trodde att åtminstone stora varuhus skulle vara öppna, men icket! Vi kom knappt in i kyrkorna ens (det var gudstjänster överallt kl 13)

Vi är vana i Sverige att helgdagar inte spelar någon roll i köpmännens ögon, men så är det inte alltid överallt.

Edit: Läser på Stoickmanns sida:

"Helgdagarna enligt kyrkolagen och affärstidslagen:"
(obs lagen)
Det är stängt 6 nov.
Av Pelle77
5 nov. 2010 11:33
Jag kollade där jag också. Prickar alltid in Helsinfors när allt är stängt. Blir en tur till Sveaborg, kanske se om Fazer café är öppet. Restaurangerna är bokade. Blir den ryska Bellevue och Lasipalatsi.
Av Pelle77
6 nov. 2010 22:27
Åk aldrig till Helsingfors på en röd dag, allt är stängt. Att få en fika på stan går inte tackar högre makter för Hiltons exec lounge.

Middagsalternativen var dock riktigt riktigt bra. Åker ni till Helsingfors rekommenderar jag bägge varmt. Utan tips från Tripadvisor hade jag missat bägge.