Resesällskap till St. Lucia i februari

5 aug. 2013 00:54
Visningar: 159
Hejsan!

Jag har långtgående planer på att dra till Saint Lucia, som verkar fantastiskt, två veckor i februari/mars. Som det ser ut kommer jag att flyga med direktflyg från Manchester (mycket prisvärt) söndagen den 16 februari, och stanna i två veckor, till söndagen den 2 mars, då jag tar samma rutt hem. Till och från Manchester lutar det åt att jag tar mig via Kastrup, och till och från Kastrup blir det tåg (bor i Kalmar).

För boendet är preliminärt planen att bara boka första natten i förväg, men jag kan överväga andra upplägg.

Jag tänker mig en resa som kombinerar bad, natur, äventyr, mat och party.

Jag är inställd på en ensamtripp, men lägger ut en trevare och ser ifall det finns något intresse. Jag är en 39-årig kalmarit. Glad och energisk, välutbildad (lärare). Alla kompisar har häckarna fulla med jobb och familj, så jag tar saken i egna händer.

Någon som är sugen på att nappa? Hör av er i så fall!

/Linus
5 aug. 2013 14:31
Hej

Jag är väldigt intresserad av att haka på. Är 31 år, bosatt i Växjö och har länge drömt om Karibien.
Är din plan att åka runt och bo på olika ställen? Vad har du tänkt dig för standard på boende osv?

Hälsn Sanna
5 aug. 2013 23:20
Hejsan Sanna!

Kul! När det gäller boendet är jag lite ambivalent. Det är flera bitar som samspelar: pris, tillgänglighet, flexibilitet, rörlighet.

Om man bara bokar boende för första natten så kan man ju dels byta ifall hotellet inte föll en i smaken, dels ifall själva placeringen känns sisådär, dels bara för att det är trevligt med variation. Med det upplägget har man också möjlighet att exempelvis ta en båt till Martinique för en dag eller två där.

Samtidigt är Saint Lucia litet, med ett som det verkar ganska tunt utbud av hotell. Strategin att bara boka första natten är ju riskfri om man åker till något jättestort turistställe, eller till en storstad. Men jag har svårt att bedöma risken att man står där med för få och/eller för dyra alternativ om man kör det upplägget på en plats som Saint Lucia. Vi talar ju också om i stort sett högsäsong, även om toppen verkar ligga i april.

När det gäller standarden på boendet så är det också kopplat till de här sakerna. I ett upplägg där man rör på sig och bor på olika ställen, kan jag lägga några nätter på boende av ganska spartanskt slag, och andra på boende av bättre standard. Ska jag däremot bo på samma ställe under hela resan så föredrar jag nog något mer mittemellan.

Man får också väga in att Saint Lucia är mindre än halva Öland. Även om man väljer att bo på ett och samma ställe under hela resan, så rör man sig rimligen enkelt över ön.

Funderar man på var på ön man geografiskt ska sikta in sig så verkar Gros Islet/Rodney Bay vara centrum för strandlivet, medan det är i Castries man får mest av stadsliv.

Blir man två personer så blir ju också boendet per automatik billigare, per person (enbäddsrum existerar ju knappt), och då kan man ju lägga lite mer på den biten.

Men det känns som att det redan börjar bli fullbokat. Ett ställe jag kollat på är Harmony Suites vid Rodney Bay - http://booking.com/7aab2e2831d78844d - men det är nu fullbokat under den aktuella perioden.

HUr ser du själv på de här sakerna? Vilket upplägg tilltalar dig mest?
6 aug. 2013 11:40
Jag utbudet på hotell verkar ju begränsat så det kan nog vara en god ide att boka åtminstone en del nätter i förväg. Vad gäller standard på boende är jag hyfsat flexibel men tänker mig i första hand enklare hotell eller hyfsade B&B då jag förstått att det är relativt dyrt att leva där?

Martinique åker jag gärna över till och då kan man ju passa på att stanna någon dag.

Ang. dit- och hemresan. Har du tänkt slagga över i Manchester? Det ser ju ut att vara ganska glest med avgångar till och från Kastrup.
7 aug. 2013 11:01
Jag håller med, men har svårt att bestämma mig för ett spår. Ena stunden lutar jag åt att chansa, att helt enkelt bara boka en eller två nätter och sedan chansa på att det funkar när man väl är på plats. Nästa stund är jag inne på att välja den enkla vägen, att kort och gott boka hela klabbet direkt. Frågan blir ju då hur man ska göra med Martinique, om man ska spika datum för en tripp dit direkt. Slutsatsen är nog att det inte finns något rätt eller fel. Det blir säkert bra alldeles oavsett.

Dit- och hemresan är också lite trixig. Jag har kollat på Easyjet, som trafikerar Kastrup-Manchester väldigt billigt. I någon av riktningarna har jag sett avgångar som skulle kunna synka utan övernattning, men där det skulle bli rätt tight. Mest lutar jag nog åt att försöka hitta boende kring flygplatsen på ditvägen, och inne i Manchester på hemvägen, och då att inte välja maximalt tighta avgångar. Man vet ju aldrig vad som kan hända med tåg och flyg. Särskilt på ditvägen vill jag nog ha lite marginal i tidsschemat.