Prisbild Krabi och Phuket

Av Mirage
1 jan. 2010 19:05
Visningar: 2207
Hej!!
Tänkte höra om prisbilden på mat och shopping skiljer sig på Karbi och Phuket.
1 jan. 2010 19:10
Generellt sett: ju längre bort du kommer från Phuket desto billigare blir det! Phuket är relativt dyrt jämfört med Ao Nang. Vi tyckte Ao Nang var billigt tills vi kom till Koh Lanta... Sedan skiljer sig shoppingutbudet också - det finns naturligtvis mer i Phuket än i Ao Nang, större utbud i Ao Nang är på Koh Lanta.. .Bäst är att shoppa på MBK eller Pratunam Market i Bangkok!
Av Cala
1 jan. 2010 19:51
Jag var i både Aonang, Railey och Phuket för ett par månader sedan. Så man bör nog tänka på att jag befann mig där strax innan säsongen börjat.
Priset för taxi och Tuk tuk var mycket dyrare på Phuket. Tuk tuk inom Aonang vill jag minnas låg på 30-40 bath. I Kata beach 100 bath . Maten låg också på en högre prisnivå och bestod till största delen av internationell mat.
Vi kom från Ao nang till Phuket och saknade vagnarna med mat som man kunde äta vid på sidan av gatan. Dessa förekom i alla fall inte på Kata Beach. I Aonang fanns även enkla restauranger under något som liknade partytält där man satt på enkla plaststolar med plastbord klädda med färggranna tyger. Ser simpla ut när man går förbi, men dessa ställen bara måste man äta vid! Riktig Thaimat för struntpengar. Vi var två personer som tillsammans beställde in 4 olika huvudrätter att äta av (det var för svårt att hålla sig till bara en rätt var). Fruktjuicer och Sprite till båda och det kostade oss totalt 100 kr inkl dricks för oss båda. Man sitter lääänge och äter.
Dessa saknade vi jättemycket i Phuket. Där är som sagt var restauranger i allmänhet anpassade till turister och därmed också priserna. Men det är ju fortfarande billigt om man jämför med Sverige.
Vi shoppade lite i Phuket. Gamla vanliga krimskramset, några t-shirts,toppar och badshorts. Det var hur billigt som helst. Vi prutade ungefär 60%. T-shirts 25-30 kr styck, toppar av bättre kvalité ca 40 kr, även 40-50kr för billabong badshorts. Detta är ungefärliga priser.
Massagen kostade detsamma på båda orterna, ca 40 kr.