Ön Brac

Av Juliat
10 jan. 2014 19:44
Visningar: 1346
I augusti bilar jag och min sambo till ön Brac i Kroatien, och tänker bo i Bol. Nu vill vi har alla tips vi kan få. Vi vill ha liv och rörelse, men någon dag vill vi komma bort fr alla turister som jag förstår att det finns i Bol. Finns det något mysigt ställe vi kan åka till på ön? Gärna fint bad och fin natur där vi kan gå lite. Tips på badvikar? :-)
Av Maria48
22 jan. 2014 08:00
Ja vi bodde ganska nära stranden Zlatni rat, på ett av Maestral hotellen. det går en mysig strandpromenadväg från Bol som det bara är att följa dit. Längs vägen finns lite utebarer osv. Skulle nästan boka boende mera ditåt om jag var ni. Närmare stränderrna, och på kvällen kan man gå in till Bol.
28 jan. 2014 15:35
Som tidigare sagt ska ni absolut boka boende nära hamnen eftersom Bol är uppbyggt på ett berg. På bol är det nästan bara turister, så ni förbereder er på det. Det finns två stora uteställen som heter Varadero och Elaphusa. På ön finns självklart massvis med aktiviteter, som scubadiving, tennis, dagsutflykter m.m. De bästa restauranger med riktig kroatisk mat befinner sig längre upp på berget (det är bara att fråga på hotellet efter namn och vägbeskrivning)- de restauranger vid havet är också bra och väldigt mysiga.

När ni vill komma bort från alla turister hade jag tagit mig till Supetar på andra sidan ön - dit flyr dem flesta kroater när de vill fly från den heta turismen - där har du mysiga fik, en underbar utsikt och natur samt underbara badställen.

Ska ni bara till Brac? Annars hade jag rekommenderat att ta en sväng ner till Trogir!