Marocko i December

Av Lillen
1 aug. 2010 13:06
Visningar: 5924
Hej vänner. Vi funderar på att besöka Marocko under mitten, slutet av December. Har aldrig varit där förut och undrar därför lite om någon av er har varit där den perioden och kanske rent av har lite tips åt en novis på det landet.
Ni vet, tips om vad man bör unvika o detsamma om vad man inte bör missa osv. osv.
1 aug. 2010 16:30
Hej!

Har tidigare varit i Agadir, marsmånad om jag inte minns fel. Var inget vidare väder men väl ett väldigt trevligt land :)
Kalla kvällar och en hel del blåst. Rekommenderar absolut en tur till Marrakech och det kända torget Djemaa el Fna, en fantastisk upplevelse.
1 aug. 2010 22:22
Jag var där i julas och tyckte det var toppen. Jag är litet frusen av mig, så jag hade med mig en lättare jacka dagtid, det är kallt i skuggan men varm i solen. Jo, vi var i Marrkech som ligger i bergen, så givetvis var det betydlig svalare än vid kusten. Men det var också just därför vi var där på vintern, sommartid är det kokhett i Marrakech och med alla avgaser som ett lock över staden blir det en härligt giftig soppa att inandas, Nu var det helt ok. Så mitt tips är att besöka Marrakech, och om ni är borta i två veckor, kombinera det med en vecka i tex Essaouira eller Agadir. Reser ni på egen hand .... ja, då är bara besinkassan det som hejdar er. Men missa inte Marrakech och Ait Benhaddou, kycklingtagine med konserverade citroner och mint-te. Min blogg: http://www.reseguiden.se/forum/resor/jul-i-marrakech-3323

lycka till och trevlig resa! Kanske vi ses där!
BL
Av Hathor
2 aug. 2010 10:14
Marocco denna tidpunkt är härligt...
lite kylig nätter kan de vara,o vattnet är badbart men inte varmt...

Missa inte Essauria,en vacker hamnstad,missa inte att åka upp i bergen.
.hyr en bil i susa runt,de är underbart.
.missa inte marrakech,socken i Agadir ett måste,Tarrodante en upplevelse,silverstaden lite söder om Agadir ,så speciell med
sina labyrinter...kulturcentret i Agadir,kul att strosa runt i.där kan man få en skinnjack upp sydd på ett par dar,,,o mkt annat.
så det är mkt man inte ska missa i detta land...
Njut av maten,gå bort från turiststråken o njut inhemska traditioner,en het tagine ä'r inte dumt,bestående av kryddstark sammansättning av fisk kött eller
grönsaker...
ha en go resa..
Av Theelf
2 aug. 2010 13:36
Hej

Var själv i Marocko (Marrakech, Ouarzazate, Safi) i januari. Som någon sade tidigare, blir det kyligt på kvällarna och kusten är väldigt blåsig. Jag rekommenderar Marrakech och en biltur över bergen till Ouarzazate. Besök Aït Ben Haddou på vägen och varför inte stanna till i någon av byarna i bergen? Har skrivit ett tips på min sida. Har även lagt åt några bilder från resan:

http://www.reseguiden.se/minsida/theelf/blogg

Kolla även på medlemmen "Caller": han gjorde en vandring i Atlasbergen och har lagt ut fina bilder.

God tur!

önskar

TheE