Makarskas finaste stränder?

Av Pente
4 juni 2017 17:07
Visningar: 2597
Hej!
Åker med man och två döttrar, 14 och 21, till Makarska i juli-augusti. Var hittar vi fina stränder/ vikar utöver de stora stränderna? Alltså de där "pärlorna" man inte vill missa?

Något annat som är "ett måste"? Restauranger, utflykter, shopping?
Är det en god idé att hyra cyklar..?
5 juni 2017 08:47
Hej!
Antar att det är stan Makarska eller snarare byn makarska ni ska besöka. Kom just precis hem från makarska rivieran, men vi bodde i Baska Voda som ligger ca 10 km norr om byn Makarska. Så jag har liten koll på byarna efter kusten där. De små "pärlorna" till stränder kan jag inte hjälpa dig med, men vi tyckte att stränderna kring Basta Voda och Brela var bättre än de kring Makarska. Hyra cyklar är en utmärkt idé, går utmärkt att cykla mellan Makarska och Basta Voda(får leda cykeln nån kort sträcka) Hyr ni bil kanske ni hittar någon pärla till strand. Cykla känns osäkert på de större vägarna som är kurviga med branta stup ned emot havet( men underbar utsikt) Är ni intresserad av att göra en utflykt med båt så finns det ett flertal att välja mellan. De besöker bl a öarna Hvar och Brac där stranden Zlatni Rat ligger. Den stranden är riktigt fin. Någon imponerande shopping finns inte, men det går att ta bussen till Split, går varje timme, eller varannan timme. Den bussen går(fast åt andra hållet) till Dubrovnik, ett annat alternativ på utflykt.
10 juni 2017 14:09
Det finns säkert cyklar att hyra men det är inte som hemma i Sverige med cykelbanor och man cyklar inte på de stora vägarna. Tänk också på att i juli/augusti ligger temperaturen från +30 och uppåt (idag bara +27). Tag gärna med någon kräm att lägga på myggbett för dessa insekter brukar vara 'hungriga' och giriga. Annars finns Fenistil att köpa på apotek härnere, mycket bra mot klådan.
Trevlig resa!

15 juni 2017 22:06
Ön Brac har både en fin sandstrand och härliga badvikar runt hela ön. Visserligen stenstränder men med badskor är det inga problem. Vattnet är klart och fint.