Lockpriser eller vad e det frågan om!

7 nov. 2012 21:37
Visningar: 236
Sökte för skoj skull på en hel del flygstolar till Vietnam som kom upp på er sajt. Ett exempel kan se ut som detta till HCMC " 7 jan 13 - 22 jan 13fr. 4 745 kr".

Fast när jag trycker på angiven resa så finns den nyss nämnda resa aldrig med, det kommer dock alltid upp resor minst 2000 spänn dyrare!

Tycker ni att ni är roliga mot kunderna eller vad fan håller ni på med?

Mitt konstruktiva förslag är att: Kan ert program som ni jobbar i inte skilja på "verkliga resor" och "fantasi resor" kan ni ju lägga ner hela sajten, så fler än jag slipper bli jäkligt irriterad!!
Av Ziesta
8 nov. 2012 11:45
Hej,

Tack för dina synpunkter!
Jag antar att du menar att du hittade priset här: http://www.reseguiden.se/flyg/ho-chi-minh/sgn

Under "Billiga flyg till Ho Chi Minh" visas automatiskt priser som andra besökare har hittat tidigare för att ge en översikt vad det kostar. Tyvärr finns dock ingen garanti för att just det priset finns kvar. Speciellt om det var länge sedan sökningen gjordes. Vi hämtar ju priserna från de olika reseföretagen som säljer resorna så tyvärr får vi ingen uppdatering när en viss resa har fullbokats på deras sida, utan det är först när man gör samma sökning igen (på samma datum) som priset försvinner (med viss fördröjning) om det inte längre finns kvar.

Jag kan dock hålla med om att vi inte visar tillräckligt tydligt vad det här är för priser. För att förtydliga har vi därför lagt in en info-box om när priset hittades som dyker upp när man för musen över priset. Hoppas att det gör det hela lite tydligare.

För övrigt kan flygresan finnas kvar till det låga priset ett annat datum så ett tips är att prova att söka några andra datum. Med fliken +/- 3 dagar i flygresultatet kan du enkelt se vad det kostar närliggande datum. Även här visas priser som andra har hittat tidigare för att ge en hint om vad det kan kosta, och man kan kontrollera priset för att se vad det kostar just nu på dessa datum.
8 nov. 2012 20:53
Hej .. I ditt svar tar Du upp precis de problemen som är oseriöst marknadsföring av flygstolar/resor. Klart det går att hålla dags aktuella uppdateringar, för vem är betjänt av vad en stol kostat för 9-10 dagar sedan för att efter nästa klick se att man alltid för bröjsa minst några tusen mer?

Tittar vi efter en flygstol förväntar vi oss åtmindstone dags aktuella priser. Nu gör ert system med alla dessa lockpriser att jag o min sambo sedan några år tillbaka inte bryr oss om att seriöst söka flygstolar hos er..

Vad som skulle förvåna är om vi är ensamma om att nobba er marknadsföring av flygstolar/resor!

Mvh Micke
Av Ziesta
9 nov. 2012 16:37
Ett litet förtydligande, när man väl anger specifika datum, antal personer etc och gör en sökning i vår flygtjänst så hämtas färska priser från reseföretagens system.

Innan man gör en sökning så försöker vi hjälpa besökaren genom att ge en uppfattning om vad det kan kosta och när det är billigt att åka. Dessa priser baseras på sökningar som andra besökare har gjort och ovanligare resmål kan tyvärr bli lidande av att färre sökningar görs och vi inte har några färska priser.

Vi tar tacksamt emot din kritik och tar med oss dina synpunkter i det kontinuerliga arbetet med flygtjänsten. Vi kommer att försöka förbättra tydligheten på översiktssidorna framöver eftersom vi vill att priserna ska uppfattas korrekta. Om de uppfattas som lockpriser har vi ju misslyckats.
Medlemmen har tagit bort svaret