Lima - var ska man bo?

Av Landl
18 feb. 2018 16:18
Visningar: 530
Hej!

Vi ska besöka Machu Picchu i maj och kommer dessförinnan spendera 1-2 dagar i Lima. Då tiden är så kort, undrar jag vilket område ni skulle rekommendera mest? Vi är ett gäng på fyra killar som är öppna för lite vad som helst. Men gärna ett område som har nära till pulsen och sevärdheterna. "Centrum", helt enkelt.

Så, vilket är the place to be?
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Bibby
18 feb. 2018 17:03 (redigerad)
Jag bodde vid "Park juana alarco de dammert", var nära till mycket där tycker jag, shoppingcenter, barer, casino, en shuttle till Mireflores, mm.

EDIT:

Läser vad ovan skriver och jag tycker Miraflores är en turistfälla, visst besök det nån gång men där får man inte känslan för det riktiga Lima, som är en fantastisk stad, mycket genuin om man håller sig borta från turistträsket. Var på många lokala ställen som enda gringon, t.o.m. ett matställe som samtidigt hade salsadans, mitt på dagen, samt lite ruffliga barer på kvällarna, undvek dock några som såg lite väl ruffliga ut.... Kände inte att det var farligt, var t.o.m. nere mot hamnen, men det är väl inte att reka kanske? Vanligt sunt förnuft så är det inga problem, gäller överallt.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Landl
11 mars 2018 23:24
Ber om ursäkt för det sena svaret - men tack så mycket för tipsen!

Vi ska inte längre till Lima och MP på grund av att flygen skulle ta över för mycket av den korta tiden som vi är iväg. Men jag ska absolut ta med mig tipsen till när vi väl lägger fokus på Peru och MP helt och hållet! :)