Ladda kamera och mobil utan eluttag

11 juni 2017 10:35
Visningar: 394
Jag ska ut och fjällvandra 3 veckor i sommar längs Kungsleden och funderar hur folk brukar strömförsörja sina mobiler och kameror. Det finns inga eluttag längs leden så mina tekniska prylar behöver laddas på något sätt.

De flesta powerbanks jag läst om klarar ett antal uppladdningar efter att de laddats fullt men är osäker på om det kommer räcka med en sådan fulladdad powerbank. Finns även powerbanks som laddas med vänliga AA batterier och är förmodligen rejäla batterislukare.

Solcellsladdare finns också men känns mer osäkra och lite mer klumpiga att gå och släpa runt på.

Just nu lutar det åt den batterislukande powerbanken och att ta med sig ett rejält lager batterier. Men jag vill gärna höra från er hur ni som varit i liknande situationer har löst det och vad ni anser är bäst. :)

Hälsningar Henrik
Av Anhn
11 juni 2017 14:19
På de flesta ställen efter Kungsleden fungerar inte mobilen, det saknas täckning så den behöver du inte ladda! så du kanske bara behöver ett extra batteri till kameran!

Ska du gå hela Kungsleden kan du ta in en natt på STF i Ammarnäs och en i Kvikkjokk och ladda prylarna. De har el!
Anders
11 juni 2017 15:20
Nä jag har förstått att det är dålig täckning längs kungsleden. Mobilen hade jag mest tänkt använda för att lyssna på musik. Låter bra att två övernattningsställen har möjlighet till elpåfyllning ändå. :)
Av Anhn
11 juni 2017 16:26
I Jäkkvik kan du nog också få tag i el så då har du ett ställe till att ladda på😊