Kryssning i oktober. Medelhavet?

Av Lena_p
18 feb. 2011 14:30
Visningar: 2349
Planerar att överraska min gubbe med en kryssning i 50-årspresent. Kan någon ge mig goda råd om vad som är bäst. Resan skulle i så fall ske i oktober och då är det väl orkansäsong i Karibien, så kanske Medelhavet är bäst? Eller är det för kallt / blåsigt? Dessutom kan vi nog bara vara borta en vecka. Har någon erfarenhet av de båtarna? Finns det några båtar som passar bättre när man varken är barnfamilj, pensionär eller miljonär?
19 feb. 2011 17:36
Jag skulle satsa på Medelhavet och ev Svarta Havet. Många kryssningar går från Pireus, via Istanbul och in i Svartahavet. Min man och jag kryssade med Oceania, ett mycket bra rederi med hög standard. Kolla med Globetrotter Kryssningar, de har nästan alla rederier och oftast så finns det bra priser på vissa avgångar. Gå in på www.globetrotter.se och klicka på kryssningar.
Av Legusta
20 feb. 2011 02:28
Min arbetskamrat var i 2 veckor i Alanya (Turkiet) under Jul & Nyår, hade mycket fint väder. Hon badade där i 23 grader och 27 på land låter som en dröm hälsade hon till kalla norden.

Hon trivdes gott på sin första resa till Turkiet och hon kommer att göra en resa dit igen hälsar hon alla så gott.

Boende i Alanya
- Grand Okan Hotel från 100 SEK (Bra hotell)
- Miray Hotel från 100 SEK med frukost
- Erkaptan Apart Hotel från 101 SEK med frukost
- Aytur Eftalia Holiday Village från 106 SEK all inklusive
- Blue Star Hotel från 149 SEK all inklusive
- Club Mermaid Village Aparthotel från 159 SEK all inklusive
- Mitos Apartotel, Alanya, Turkiet, Antal stjärnor: 5, Dubbelrum: från cirka 900 kr/natt.
”Mitos var enastående, rummen var tillräckligt stora och verkligen rena, liksom poolen och bar/restaurang-delen.Maten var kanske den godaste jag någonsin ätit.”