Kostnadsläge i Singapore och lite allmänna tips?

Av Petu
19 mars 2023 16:35
Visningar: 569
Hallå!

Min familj på 2 vuxna och 2 barn (10 och 12) kommer att åka 2 veckor till Hoi An i Vietnam i juli. Resan är bokad och betald. Har dock i efterhand kommit på att det vore väldigt spännande att stanna till i Singapore på vägen hem och håller på och undersöker möjligheten till det (har köpt resan via Ticket och flyger med Singapore Airlines).

Budgeten är redan ansträngd och priserna på hotell är betydligt högre än i Vietnam. Vacklar mellan att försöka stanna 3 eller 4 dagar. Varje dag kostar förstås i mat, transporter och aktiviteter.

Hur ser priserna ut för att t.ex. gå ut och äta frukost? Vad kostar en middag om man håller sig till gatumat?

Någon som har erfarenhet av om det är stor skillnad på 2- resp. 3-stjärniga hotel?. Blir det 4 dagar är det nog endast 2 stjärnor som är aktuellt och i prisklassen verkar de flesta ligga 5-7 km från centrum. Är det lätt att ta sig fram med tunnelbana? Förmånligt eller dyrt? Finns det smidiga periodbiljetter att köpa eller gäller enkelbiljetter?

Fy, känner mig som Ove Sundberg med detta snålfokus, men vill veta att vi inte tar vatten över huvudet och samtidigt inte gå miste om möjligheten att besöka en förmodat mycket häftig stad.

Tack!
Av Evoline
19 mars 2023 22:50
Singapore är bland de dyraste länderna i asien.
Var där förra året.
Räcker med max 2 heldagar där, egentligen inte så mycket att göra och se, Gardens by the Bay, Chinatown, Merlion och Marina Bay är ju de vanligaste platserna turister besöker.
Boende är dyrt, bodde på ibis som kostade ca 1400/natt (inte hög standard) men nära till Merlion/Marina Bay.

Åkte både metro och Grab (som Uber), kommer inte ihåg kostnaden.
Mat kostar kanske 70% av Sveriges pris.
Av Fylke74
20 mars 2023 14:39
Var på deras zoo, gillade det.