Köpa kamera på flygplats eller i Bangkok?

Av Nimi
20 dec. 2009 14:12
Visningar: 1889
Jag undrar om någon har erfarenhet av att köpa kamera i Thailand?
Är det billigare och säkrare att kolla på flyplatsen eller finns det något bra ställe i Bangkok som man ska ta sig till?
Tacksam för svar!!
Av Mpc
20 dec. 2009 18:46
kommer inte i hög va dom kosta men jag skulle aldrig köp en kamera utlands tänk så här du får ev. ingen garanti om den går i sönder som du får här hemma fins dom som ger värds garanti men det är inte vart besväret att stå i en annan värds del o kiva med en handlare om att det .. jag tycker du ska gynna ett köp av en kamera här hemma i stället.
Av Zentra
20 dec. 2009 20:38
Om du funderar på att köpa en kamera utomlands så skulle jag personligen köpa den på flygplats för det är ändå trots allt det ställe där företag vet att utländska turister rör sig och köper saker, skulle du ha otur att produkten går i sönder kan du säkert få hjälp av företag om du nu satsar på dem stora namnen för jag kan inte tänka mig att garanti uteblir men däremot kan det vara så att du bara får 1års garanti inte två som hemma. Köper du en produkt på en flygplats så har du garanti från tillverkaren inte av försäljaren för hur skall du ta dig in på flygplatsen om du skall reklamera. Dem stora namnen har många gånger kontor här hemma som man kan ringa om man får problem och dem hjälper till.Har själv köpt kamera utomlands och ringde bara help center när man behövde.
Men kolla upp att du får ett meny språk som du förstår så du inte står men en produkt som bara har ett språk som du inte begriper dig på.
Av Fdr
28 dec. 2009 20:26
Mycket elektronik är billigare här hemma än i thailand...
Köp en hemma innan du åker, det är mitt tips.

Är du lite äventyrslusten drar du till MBK i Bangkok och upp på 4e våningen och köper nån "kina" kamera, kan vara värsta fyndet, men kan oxo vara värsta skräpet!
Lycka till :P

////FDR
30 dec. 2009 21:55
Utan tvekan hade jag köpt kameran i Sverige som har mycket bra priser på den mesta elektroniken samt naturligtvis har garantin en mycket stor betydelse i det hela och den kan jag bortse ifrån om jag köper den utomlands. Det blir inte billigt att resa till Bangkok eller någon annan stans för att få garantijobb utfört
Av Bengtar
30 dec. 2009 23:33
En billig "köp slit och släng" kan man säkert köpa i Bangkok.
Men med dyra grejer ska man nog vara aktsam. Som Fdr säger så finns det mycket skojeri i branchen. Kopior alltså.
Ett sätt kan vara att gå in på de stora tillverkarnas sajter och kontrollera de säljställen som rekommenderas.
Jag skulle inte köpa en dyr kamera i Bangkok.
Mycket hellre hemma och ta den där tusingen som intäkt för viss garanti.
Personligen har jag visserligen handlat kamera i asien, men det var i Singapore, och det är en helt annan sak.
31 dec. 2009 14:19
Citerat från nimi:
Jag undrar om någon har erfarenhet av att köpa kamera i Thailand?
Är det billigare och säkrare att kolla på flyplatsen eller finns det något bra ställe i Bangkok som man ska ta sig till?
Tacksam för svar!!
Köp en kamera här hemma.
Om du vill ha en liten kamera så köp en som heter Panasonic Lumix DMC TZ 7 den är med Leica optik grymt
bra bilder.
MVH Bo
Av Nimi
2 jan. 2010 17:19
Tack för alla svar! Har köpt en kamera här hemma nu och det känns jättebra! Hinner lära mig den innan vi ska till Thailand. Men funderar på att köpa ett annat ojektiv där nere, har kollat upp vad jag vill ha så jag är lite föreberedd. Har gjort ännu mera research och det verkar ju inte vara mycket billigare där men man kanske kommer över något bra ändå!
Av Mpc
2 jan. 2010 19:00
Citerat från nimi:
Tack för alla svar! Har köpt en kamera här hemma nu och det känns jättebra! Hinner lära mig den innan vi ska till Thailand. Men funderar på att köpa ett annat ojektiv där nere, har kollat upp vad jag vill ha så jag är lite föreberedd. Har gjort ännu mera research och det verkar ju inte vara mycket där men man kanske kommer över något bra ändå!

rätt inte mycket billigar

men sen ser jag att du ska köppa objetiv med vilken kamer har du tenka dig då o vilken objetiv ska du ha ?????? till den
Av Nimi
2 jan. 2010 19:23
Jag har köpt en Nikon D5000 och valde bara 18-55 MM. Tänkte mig ett som är 18-200 MM. Rätt eller fel? rekommenderas något annat?
2 jan. 2010 20:19
Hei ! Har kjøpt endel fotosaker på fotofile.net på MBK i Bangkok. er noe billigere enn i norden. Du kan sjekke priser på nevnte sait på nettet. Kjøper du mye kan du søke om wat refund ved avreise på flyplassen. Da får du igjen merverdiavgiften også, en måned eller så senere - funket iaf for meg =-) Torgeir.