Kambodja, eller inte...

27 sep. 2013 21:53
Visningar: 1749
Är på väg på en 7 veckors äventyrsresa (familjestyle :) i januari-februari. Familjen består av sambo och två barn, 4 och 6 år gamla. Flyger Bangkok t/r och börjar resan på koh chang med omkringliggande öar. Sen är tanken att resa vidare in i Kambodja med huvudresmål Angor Wat. Är det säkert att resa med barn i Kambodja? Vilken väg skulle ni rutinerade rävar i så fall välja?? Eller ska vi skippa landet och i stället kocentrera oss på Vietnam? Otroligt tacksam för svar! Tack :)
Av Hille2
27 sep. 2013 22:20
Det beror väl på vad ni menar med säkert. Att råka ut för brott eller sjukdomar är det ingen större risk för om man använder samma sunda förnuft som man använder hemma. Det som är farligast i de här länderna är väl trafiken. Men den är inte säkrare i Vietnam än i Kambodja.
28 sep. 2013 18:52
Hej
Skippa inte Kambodja, Angkor Wat och Tha Prom och dom övriga är oslagbara resmål. Och risken att råka
illa ut där är inte större än någon annanstans.
25 okt. 2013 00:37
Jag reste runt i kambodja i mars och skulle verkligen rekommendera att åka till Siem Reap.
Vi kände oss inte otrygga där, inte ens då vi var ute på nattmarknaden på kvällarna. Däremot skulle jag undvika Phnom Penh där allt var mycket mer intensivt och folk jagade oss, verkligen slet i oss och då vi tog en tuktuk bestämde sig chauffören att det gick för långsamt så han körde över till motsatt färdriktning och kryssade sig fram. Detta på en väg med tre filer och hastigheten 70 (som ingen håller)....

Men kambodja är ett fantastiskt land som måste upplevas. Om ni vill skulle jag rekommendera att åka ut till landsbygden. Vi åkte till den lilla staden Kratie. Där åkte vi ut på floden och såg Irrawaddydelfiner. Varje dag hyrde vi mopeder och åkte ut på de små landsvägarna, tankade hemma hos lokalbefolkningen som var hur trevlig som helst. Här fick vi träffa Kambodjas riktiga folk som var supertrevliga och hjälpsamma till skillnad från storstäderna.

Det finns också ett badställe där vid floden, det ligger bara en bit från där man tar delfinturerna på floden. Man fick sin egna brygga för ett par dollar och det var bara lokalbefolkning där förutom oss.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/464409
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/464408

Det blev den plats vi tyckte absolut bäst om och i Kambodja och där kändes det som vi fick uppleva det genuina Kambodja.
16 dec. 2013 03:49
Tack för era svar! Flygstopp i Siem Reap är bokat :)
Av Kerstin
27 dec. 2013 18:58
Var i Kambodja med barn förra året ( äldre barn, men utan sambo) ! Fungerade jätte bra . Vi var i Siem Reap och kollade på templen. Vi promenerade i staden och var på nattmarknaden , inga problem alls. Vi bodde på Tanei Guesthouse / hotel och det var kanonbra. Det var litet, prisvärt, tryggt, nära nattmarknaden, god frukost och med en pool . Sedan åkte vi båten ner till Phnom Phen, vilket också kan rekommenderas !! Vi använde oss av en guide som hette Lim, han var trevlig och gjorde ett bra jobb. Skicka ett meddelande om du vill ha hans mail adress.
Hoppas ni får en bra resa.
// Kerstin
Av Tubbe
28 dec. 2013 10:57
Kan bara hålla med om att Kambodja är ett mycket bra vall. Billigt i hela Kambodja men något dyrare i S.R,vänligt folk, och säkert att ta sig fram.

Något som var mycket intressant var S21, men då måste ni tyvärr in i P.P.

/ R
Av Mila82
9 feb. 2014 11:55
Ankor är en upplevelse och även landet. Det ända som jag tyckte var jobbigt var bussresan från Thailand till Kambodja. Vägarna var inte de bästa och det tog tid. Hade jag åkt dit igen hade jag tagit flyget. Om ni tar bussen så ska man vara uppmärksam på sina saker när ni passerar gränsen, man fick gå en bit och där fanns det många barn som klängde på en. Fick veta att det var mycket fickstölder där. Hoppas ni får en trevlig resa.