Jaipur - Värt att besöka? GAP eller Intrepid?

Av Kilroy
5 maj 2013 07:53
Visningar: 197
Hej,
Vi tänker resa till Indien och Nepal i november. Vi funderar nu på om vi ska ska resa med GAP eller Intrepid. Båda erbjuder en resa som går från New Delhi till Kathmandu på ca 2 veckor. De verkar ganska likvärdiga men skiljer sig på några punkter. GAP's resplan inkluderar besök i Jaipur och i Pokhara, vilket inte Intrepids resplan gör. Bör man beöka Jaipur och Pokhara?
GAP-har inte lika mycket tid i Kathmandu, men man kan ju lägga till lite egen extra tid där eftersom det är slutet på resan.
Intrepids resplan inkluderar en båttur på Ganges med övernattning i tvåmanstält på flodbanken. Är detta något man inte bör missa? Det verkar också som det ingår mer guidning i Chitwan National Park med Intrepid än med GAP. Är det något att bry sig om i sitt val mellan arrangör?
Intrepid är tydligare i sin resplan med vad som ingår och inte, medan det inte framgår så bra i GAP's resplan. Vi blir då tveksamma till vad som är inkluderat och vad som tillkommer som tillägg om det är "optional".
För två år sedan gjorde vi en rundresa på 3 veckor i Peru med GAP och vi var jättenöjda. Vi gillar verkligen deras koncept och detta sätt att resa. Vi kan varmt rekommendera den resan som heter "Absolute Peru".
Vi är tacksamma för all tips angående vårt val av resan New Delhi till Kathmandu.
Hälsningar
Anette & Anders