Hur är Kambodja?

13 nov. 2011 15:22
Visningar: 8055
Hejsan!
Vi är tre 19-åriga tjejer som ska ut och resa i några månader i vår och pratar mycket fram och tillbaka om vilka länder som vi ska åka till! Vi har bland annat pratat om Kambodja och hört att vi borde åka dit för att det skiljer sig från de andra länderna, men så har vi också hört att det kan vara lite småfarligt där och att folket kanske inte är så vänliga. Är det någon som har varit där? Tycker ni att vi ska åka dit över huvud taget?
Mycket tacksam för svar! :)
Av Hathor
13 nov. 2011 15:49
som en lite början kan ni ju läsa min reseberättelse här på RG..
Men visst e de så att de är inget säkert land att åka i,läs på ordentligt om ni åker..
Jag rekommenderar faktiskt att åka med en gruppresa dit...
m
13 nov. 2011 17:47
Hej, tycker definitivt ni ska se Kambodja!

Problemet med Kambodja är att folk är så fattiga att det kan uppstå desperata situationer, framför allt i Phnom Penh. Då kan man gärna känna sig lite utsatt.

I ert ställe skulle jag gå ihop med en killgrupp så det känns lite tryggare. Det lär inte vara något problem att hitta när ni reser runt. Vi reste med ett par belgiska tjejer. Det ger sig ;-)

Kambodja präglas av folkmordet 1975-1979 under Pol Pot och Röda Khmererna. Riktades mot alla "intellektuella", i praktiken den som inte jobbade på fälten. En fjärdedel av befolkningen utrotades.

Rekommenderar filmen The Killing Fields. Baserad på en sann historia, vann 3 oscar.
http://www.imdb.com/title/tt0087553/

I Phnom Penh kan man besöka avrättningsplatsen i Choeung Ek och folkmordsmuséet i Tuol Sleng.

Ja, och som Hathor tipsar vill man ju inte missa Angkor Wat utanför Siem Reap!

Finns på UNESCOs världsarvslista:
http://whc.unesco.org/en/list/668
Av Jennie1
13 nov. 2011 19:50
Hej!

Jag och min kusin reste runt i bl a Kambodja våren -08.
Resan gick mycket bra och vi kände oss aldrig hotade,
vi hamnade heller inte i någon situation där vi kände
oss trängda. Tror däremot att man får använda sunt förnuft
och lita på sin magkänsla. Jag upplevde folket i Kambodja
som vänliga människor. Lycka till!
20 nov. 2011 17:37
Jag och min tjejkompis reste i Kambodja förra året, ensamma. Vi tyckte att det för det mesta gick helt utan problem. Brukar vara så att om man inte själv försätter sig i en svår situation så brukar det hela gå bra. Man kan ju tänka på att inte vara ute själva i Phnom Penh när det är mörkt, det kan vara obehagligt. Själva hade vi problem med en hostelägare i Phnom Penh vilket var väldigt obehagligt.

Men jag rekommenderar absolut Kambodja, dit kommer jag definitivt att åka tillbaka.
Av Ankora
2 jan. 2012 20:15
hej!

jag var nyligen i kambodja i ca 2 månader, som jag uppfattade det så att var folket trevliga och hjälpsamma, tillskillnad från grannalandet thailand uppfattade jag att människorna i kambodja var är vänliga och äkta i sitt beteende. Jag skulle vilja rekommenderar att folk som är kultur och historia medvetna åker till kambodja, dessutom kan man lyxa till sig på stränderna i sihanoukville utan en massa stök och bök från en massvis med turister.
Av Rogge
7 feb. 2012 15:41
Hej,
Jag skulle definitivt rekommendera er att åka dit. Gällande farorna i Phnom Penh så gäller det sunda förnuftet som i alla andra större städer....tänk efter före var ni går och vad klockan är. Folket är generellt sett hjälpsamma och hyggliga, säkert blir ni "lurade" på någon dollar i överpris lite här och där, men som någon annan skrev här så är det ett fattigt folk (politikerna exkluderade), som behöver någon lättförtjänt dollar ibland. Kambodja har en uppsjö bra restauranger i Phnom Penh (kallades inte lilla Paris utan anledning innan Pol Pots era). Templena i Siem Reap är ett måste, och i och runt P.P finns en del intressant att se. P.P är annars en mkt "lay back" stad, med precis hur många fikaställen som helst. Hotellstandarden varierar från riktigt bra till.......mindre bra. Kolla på rummen innan ni betalar. Kanske lite för sent svar, men hoppas ni åker dit. Åker själv dit för 6:e gången nu på lördag!