Har du varit på Bombay flygplats

Av Monimo
18 nov. 2011 10:13
Visningar: 1515
Jag ska resa till Indien med min sambo och min(snart 3-årige son i januari. Vi kommer att landa på bombays flygplats mitt i natten. Undrar därför om det finns ex vilorum att hyra där? Eller måste man åka en bit ifrån flygplatsen till de lyx-hotell som finns?? Min sambo har rest många ggr förut dit, men det var 9 år sedan sist och därför tänkte jag att det kanske har förändrats.

Någon som har något tips vart man kan vila en stund, billigt såklart? Vi ska sedan vidare mot Goa, men det kan bli först vid lunch-tid.

//Monica
Av Mrsf
18 nov. 2011 12:29
Vi var där 2009 och det var efter bombningarna där. Då var flygplatsen stängd för extra vistelse. Man fick komma dit 2timmar före avgång. Pga av detta måste vi söka hotell för 8timmar (vi landade också mitt i natten). Vet inte om detta gäller längre men det lönar sig att vara förbered på det.
Det vi gjorde på retur resan var att boka rum för natten direkt från flygplatsen. Det finns ett infobås om hotell där man berättar vilken prisklass man vill hålla sig till så fixar de resten. Taxin kom och sökte oss från flygplatsen, vi fick ett bra rum och taxin förde sedan tillbaka oss till flygplatsen. ca 1200rupier/2pers om jag minns rätt.
Ha en trevlig resa!
Av Majazz
2 dec. 2011 11:48
Hej

Det finns något som heter cloak room, se skyltar i taket på stationen,
detta finns att läsa på nätet ...

Amenities Mumbai Central railway station has the amenities like retiring rooms / dormitories, waiting rooms, cloak room, computerized reservation offices, refreshment rooms (both vegetarian and non-vegetarian) and water coolers.

Det är långt in till Centrum och Gateway of India (ca 1 tim på natt längre på dan) men väl där är det väldigt lugnt, jag gillar Mumbai.(Finns inga prisvärda hotell jämfört med resten av Indien där, men visst hittar man relativt ok till för dyrt pris)

Skall ni söder ut? Boka då ett tåg med bra klass så får ni en bra nattvila.

Skall man tex till Goa kan man kliva på tåget på kvällen och vara framme i Goa på morgonen. 1:a klass är ändå såå billigt för oss och eftersom man reser med barn tycker jag man skall ha det bra på de längre sträckresorna.(Har själv rest gravid och med en son på 2 1/2 Chile upp och ner 2 grr, långa sträckor blev det)

Har rest från Mumbai söderut några ggr både sleeper, mkt enkel standard, man får ta med något att sova på, och sovbuss, ännnu enklare, men inget jag rekomenderar med en treåring.(Går också att flyga billigt:)

Skall ni till Goa? Kerala? Kan rekomendera billigt boende på superstrand, underbara människor som driver det. Hör av er om ni vill få tips :) Lycka till, underbart att resa med barn!!