Glasgow

Av Sara_78
30 jan. 2009 07:47
Visningar: 1131
Ska resa till Glasgow nu i Februari, skulle vilja ha massor med shoppingtips, och gärna bra tips om annat oxå =)
30 jan. 2009 18:55
Hej Sara, först och främst, om du har gott om tid i Glasgow, så avsätt åtminstone en dag för ett besök i Edinburgh. Det är en underbar stad. Jag har upplevt den i juni, men magin finns säkert även i februari. Besök Old Town, New Town och Edinburgh Castle.

Men till shoppingen i Glasgow. Här har du möjlighet att göra över med hur mycket pengar som helst. Om du går till gator som Argyle Street och Sauchiehall Street, så hittar du de stora varuhusen. Det finns en gata som heter Buchanan Street och där hittar du litet mera exklusive boutiquer. Och så har du Merchant City, där det finns massor av små butiker om du söker det där lilla udda. Folk på stan är flott klädda. På cityresor brukar jag klä mig vardagligt men ändå någorlunda propert. Men jag har nog aldrig känt mig mer bonnig än uppe i Glasgow och Edinburgh. Paris, släng dig i väggen!

I Glasgow är det så välordnat att många (jag tror de flesta) museer har gratis entré. Gillar du konst, går du på Gallery of Modern Art. Dessutom tycker jag att The Burrell Museum kan vara sevärt. Om du uppskattar kyrkor, kan du ju alltid ta dig en titt på Katedralen.
Av Candy
1 feb. 2009 00:45
Ser att du redan fått "mina" tips. Glasgow är en helt underbart skön stad. Jättetrevliga människor och otroligt bra service. Superbra shopping. Akta dig om du åker med Ryanair. Jag och min kompis fick betala dyrt för övervikten.. London står lååångt nere på min lista efter Glasgowresan. p.s Gillar du Glasgow skall du även testa Dublin. Lycka till och trevlig resa:-)
Av Sara_78
9 feb. 2009 20:11
Tack för alla tips=) Vi ska vara borta från torsdag till söndag, vi åker med ryan air, med bara handbagage,, ska ändra det , så en av oss kan ta med bagage. Vet ni hur mycket bagaget får väga när man flyger med ryan air?
26 feb. 2009 16:15
På Ryanair får man ha handbagage på 7 kg och incheckat bagage 15 kg så ska ni shoppa så skulle jag rekommendera att båda har incheckat bagage!

MVh anna
26 feb. 2009 16:37
Handbagage får inte väga mer än 10 kg eller överskrida måtten 55cm x 40cm x 20cm. Har för mig att det var 7 kg för nåt år sedan men det är ändrat till det bättre nu.