Gång eller taxi mellan Ixia och Rhodos Stad?

27 jan. 2013 11:27
Visningar: 14315
Vi är två tjejer som vill besöka Rhodos under slutet av juni/ början av Juli men har väldigt svårt att bestämma oss för vart vi ska åka. Vi vill gärna bo vid Ixia stranden men vill ändå bo nära bargatan och staden och vill därför veta om det är gångavstånd mellan ställena eller om man måste ta taxi eller transferbuss?
Av Lottacu
27 jan. 2013 21:11
Det är relativt nära, bussen går ju också fram till 12 någon gång på natten. Men om ni planerar att vara på bargatan mer än ett par gånger skulle jag inte rekommendera att bo där. Det tar nog minst 30 minuter att gå om man bor närmast Rhodos stad.
Den stranden som är vid bargatan är ju annars väldigt fin, speciellt om man går upp mot udden en bit. Personligen tycker jag det är mer värt att bo inne i staden, relativt nära bargatan eftersom det är mer fart och spänning där och orterna utanför är mer barnfamiljer. :)
28 jan. 2013 15:35
okej, tack för svar! du har inte några tips på bra hotell i stan i såna fall? :)
Av Lottacu
28 jan. 2013 20:13
Beror lite på vad ni är ute efter, bargatan heter Orfanidou street har jag för mig och det finns mycket hotell runtomkring där. De flesta hotell ligger ju nära stranden också och det finns massa restauranger runt omkring.
Vi bodde på hotell Alexia, men det var mest för att det var billigt. Det ligger i slutet av bargatan, så ska man festa mycket är det att rekommendera, nära hem på morgonen! Men det var inte världens fräschaste hotell. Annars har jag hört att Athena, Europa och Africa ska vara rätt bra hotell, något fräschare än Alexia då :)
6 feb. 2013 12:55
Jag och min tjej bodde i Ixia i somras. Blåsigt och lite höga vågor samt klapperstensstrand. Trafiken var även rätt intensiv så om ni väljer hotell i Ixia, ta ett direkt vid stranden så ni slipper korsa vägen. 7 km från Rhodos stad men busskommunikationen var god, det gick typ en var 20:e minut. 2.10 Euro per person kostade det och vi kom alltid på den. Under högsäsongen i juni/juli är det nog lite trängre dock. Att få tag i taxi var heller inga problem. Vi delade en gång med en norrman och då betalade vi 3 Euro var, så för runt 10 Euro kom man in i staden.