Föutom kata vad rekomenderar ni i phuket??

20 jan. 2010 13:27
Visningar: 604
vi reser nu på lö,har bara bokat första 9 nätterna i kata.
tror vi kommer vilja byta miljö iallafall en gång.reser med
en dotter på 18 månader.kommer göra dags utflykter,eller
flykt med speedboat .vilka öar rekomenderar ni?
vill gärna ha lite liv och rörelse med restauranger och shopping:)
så inte ett för dött ställe:)
Av Begesk
20 jan. 2010 14:46
Kata Beach har till skillnad från Karon Beach en mysigare buktig och bevuxen strand , som ger naturlig skugga, och inte bara är lång. Allt är relativt. Kata är långgrund och passar utmärkt för barn. Jag upplevde inte att Kata hade så mycket shopping. OK, det finns prydliga affärscentrum! Vill du ha drag under galoscherna skall du bo i Patong Beach. Där finns allt, men kanske bara för några dagar. Jag bodde på ett hotell vid "strandvägen" som heter Swiss Hotel, hemsida www.swisspatong.com , och det var helt OK. Mitt i smeten men ändå tyst! ... och 100 meter till stranden ... och med pool. ... och billigt. Vi betalade 2 000 B inkl frukost för ett dubbelrum.
Ett lugnare ställe är södra Phuket, men det är helt underbart och jag reser mycket så det omdömet borde väga tungt. Ex. Phi Phi, en riktig turistfälla och har gjort sitt , är utslitet både här och där och vattnet i vikarna vid näset är i princip otjänligt för bad. Dessutom luktar det avlopp, med en stinkande bäck mitt i f.d "paradiset"
Besök Nai Harn beach, Ya Nui Beach, etc.. Jag åkte moped dit eller ta bussen. Vid Phuket Yacht Club finns bra resorter. För att kolla behöver man nog någon typ av fordon om man inte är "hulken" och vill gå mycket.
Öster om Phuket finns många öar och norr ut.
Surin Beach är bra och kan också besökas, mm.
Hoppas att det går bra med er dotter i värmen. Jag har sett många bära sina små, för att trösta dem.
Lycka till.
Av Joakimn
20 jan. 2010 15:35
Ni kan ta er över till Koh Lanta, ligger bara någon timme bort.
Massor av Svenska o massor av barn o bra grunda stränder samt gott om chopping/marknader m.m.
lycka till/joakimn
20 jan. 2010 16:32
Koh JUM om ni vill vara ensama i lugn och ro...!!
Ligger mellan Koh Lanta och Krabi.
Där är det bokläsning och bad som ligger på dagordningen... Glöm butiker och försäljare på stranden!
Av Baanley
7 feb. 2010 14:57
Hej

ja, vill man bara se svenskar i 10.000 tals mängder så rekomenderar jag starkt Kata.
Av Fozzie
7 feb. 2010 16:12
Citerat från baanley:
Hej

ja, vill man bara se svenskar i 10.000 tals mängder så rekomenderar jag starkt Kata.
Jodå, svenskar finns det men att det finns i 10000-tal är inte sant. Mest ryssar nu faktiskt och svenskar o norrmän i minoritet!
7 feb. 2010 16:42
Här är en kanonbra länk som ger en översikt över öarna runt Phuket http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm

Klicka på en ö så ser du vilka hotell & färjeförbindelser som finns där! Coral Island är populärt för snorkling och Phi Phi verkar ha gjort sitt... Det var horder av bl a japaner redan för 20 år sedan!

Det går en färja från Phuket till Koh Lanta - Koh Lanta är verkligen mysigt och vår personliga favorit! Det är inte för inte som den kallas för "svensk-ön" med tre svenska skolor, svenskt dykcenter och svenskt fik! Fastän vi har varit där under högsäsong (senast förra julen) har det aldrig varit proppfullt med folk. Jetskis är förbjudet och det finns heller inga parasoller eller solstolar på stränderna som är skyddade. Det är också tyst på Koh Lanta eftersom det inte finns en massa brummande longtailbåtar. Vi såg många yngre par med barnvagn på Klong Dao-stranden... Eftersom stranden är långgrund och det är stor skillnad mellan ebb och flod, blir sanden ganska hårt packad på kvällen och det är lätt att rulla iväg med "lillkotten" i vagnen på jakt efter en mysig restaurang att äta middag på!

Åker du in till byn Ban Saladan (dit också färjan anländer) finns det lite shopping & restauranger.

Läs mer här om Koh Lanta: www.lanta.se och www.lantadiver.com