Förslag på resrutt på Irland;)

Av Curly
27 mars 2009 11:46
Visningar: 4577
Åker till Irland en vecka i juni och undrar om någon på har tips på resrutt och städer som inte får missas. Vi kommer att var i Dublin och vill åka till Cliffs of mother, antar att Gallway är bästa utgångspunkt för det. Men mer då? vad får vi inte missa?Är det någon som åkt till Belfast med tåg eller buss? något vi behöver tänka på?
Tack på förhand!//Kristina
28 mars 2009 22:07
Hej!

Tåg från Dublin - Belfast tar drygt 2 timmar. Kostar 40 euro för en dagsbiljett.
Tåg från Dublin - Galway tar ca 3 timmar och kostar ca 35 euro för en dagsbiljett.

Att resa med buss är nästan halva priset mot tåget, men tyvärr tar det betydligt längre tid att resa. Så beroende hur mycket tid ni har och om ni reser för en eller flera dagar så är det värt att jämföra de olika bolagen.

Kan varmt rekomendera båda städerna och att resa med tåg. Hoppas att ni får en lyckad resa!
Mvh Jenny
Av Sigge99
29 mars 2009 10:31
Var på Irland i augusti 2007. Efter 3 nätter i Dublin köpte vi ett 10 dagars busskort där man i förväg bestämmer hur många av dagarna man vill resa och betalar därefter. Det går också att köpa till dagar efteråt om man skulle resa mer än man tänkt från början.
Vi höll oss till södra delen av Irland. Det tar lite tid med bussarna men vi tog det som en del av upplevelsen och njöt av själva resandet också.
Gallway är en mysig stad och är bästa utgångspunkten för att se Cliffs of moher. Det var väldigt vackert om man har turen att få se det. Där är väldigt ofta dimma. Vi hade ösregn, när vi var där, men efter en fika på cafeet klarnade det upp såpass att vi kunde se och njuta av naturen.
Vi köpte en utflyktsresa dit från Gallway, men det hade gått att ta sig dit med den lokala bussen också.
Vi som året innan rest på samma sätt i Skottland saknade dom öppna vidderna och fantastiska utsikterna. På Irland är det mest buskar och häckar längs med vägarna så man ser inte mycket.
Lite av den skottska naturen fann vi i alla fall på "ring of Kerry". Vi bodde i Killarney som var en vacker och mysig stad. Sen tog vi lokalbussen runt och stannade på några små byar längs med vägen. Sneem och Cahirciveen. Fantastiska byar där tiden tycks ha stått stilla och där lokalbefolkningen pratade en engelska med varandra som för oss var helt omöjlig att förstå.
De lokala busschauffören körde som en biltjuv på dom små smala vägarna runt, men han förstod att vi turister var fascinerade av landskapet så han stannade till då och då längs vägen så vi fick fotografera.
Norra delen av Irland besökte vi inte alls, det får vi ta en annan gång.
Tåg provade vi inte heller eftersom järnvägsnätet på Irland utgår från Dublin som ekrar på ett cykelhjul och det är svårt att ta sig en runda på tåg. Det känns som man hela tiden måste återvända till Dublin för att komma till ett nytt ställe och det ville inte vi.