Flygbolag som erbjuder billigaste extra bagage

1 nov. 2016 20:06
Visningar: 407
Hej!

I början på nästa år åker jag ner till Sri Lanka för att volontärjobba med föräldralösa barn på ett barnhem. Självklart har jag samlat ihop lite kläder och annat som jag tänkt ta med. Därför undrar jag om någon här har lite tips på vilka flygbolag som erbjuder ett extra incheckat bagage till bäst pris?

Har kollat runt bland massa olika och har tappat bort mig bland alla olika flygbolag så skulle verkligen behöva hjälp.. Har sett att vissa flygbolag tar några hundralappar per kilo för extra bagage, det känns lite väl dyrt så därför letar jag något bättre alternativ.

Jag behöver endast ett extra bagage på flyget ner till Sri Lanka och inte hem om det har någon betydelse. Eller om någon har koll på om det är bättre att uppgradera flygbiljetten för att få mer tillåten vikt. Men även detta går på några tusenlappar.

Har även fått höra att vissa flygbolag erbjuder ett extra gratis bagage om man har saker/kläder till ett barnhem men kan inte ringa runt till alla flygbolag och kolla först. Någon annan som kanske vet något om detta?

Om någon är lite insatt och har koll på om det finns några billigare alternativ är jag tacksam för svar.

Cassandra L
2 nov. 2016 00:29
Exempel på bolag med weight concept (ofta 30 kg): Emirates, Turkish Airlines, Qatar
Exempel på bolag med piece concept (1x23 kg): KLM, Air France, British Airways, SAS