Felstavat på flygbiljett! Saknar ett bokstäva på efternamn

Av Roong
27 jan. 2020 19:55
Visningar: 1340
Hej!! Jag har bokat flygbiljetter 4 personer till Prag och vi ska flyga dit med Norwegian och kommer hem till Sverige med Czech airlines. Jag har bokat med bravofly flygbolag det var jättesvårt ta kontakt med kundservice. Mitt problem är att min kompis namn har saknat ett bokstäva på hennes efternamn. Nu fick vi panik att vi kan inte resa. Tror ni att vi kan fixa på flygplatsen och göra rätt namn på flygbiljett . Jag Blir så tacksam om ni kan svara.
Av Sarar22
28 jan. 2020 10:33 (redigerad)
Att det endast saknas en bokstav i namnet brukar inte ha så stor betydelse. När jag skulle till Australien så sa dom att det var ok med hela tre stavfel om jag inte minns fel. Men jag kan ju inte svara för hur det är i erat fall. Mitt tips är att kontakta själva flygbolaget istället för resebyrån, resebyrån är ju bara en ”mellanhand”. Hoppas det löser sig!
21 feb. 2020 10:01
Nu flyger du inom EU (Schengen?) så med lite tur behöver ni inte visa biljetten alltför ofta, typ checka in dagen innan och ha biljetten i mobilen. Ett stavfel är inga problem, två kan ställa till det.
När vi var i Florida hade jag råkat skriva två fel på ett dubbelnamn. Det var först vid hemfärd från Orlando som en "nitisk" biljettkontrollant stoppade oss. Efter lite personliga frågor (personen var under 18) blev vi ivägsläppta.