Europa roadtrip-tips på ställen m.m

Av Ebbahe
22 aug. 2017 15:08
Visningar: 654
Hej! Nästa sommar planerar jag min sambo och ett par till att göra en roadtrip i Europa. Tanken är att bila genom danmark, ta färjan över till Tyskland och sedan fortsätta ner till Gent i Beligen där min sambos syster bor för att övernatta någon natt. Vi har redan gjort den resan en gång så vill inte stanna för länge i belgien.
Sedan är tanken att fortsätta ner till Frankrike, åka över till London, tillbaka till Frankrike, till Italien och sedan upp igen ( inte planerat vilka länder än).
Trippen ska ta ca 4 veckor.

Någon som har några bra/mysiga städer man kan övernatta i? Sevärdheter? övriga saker man "ska" göra i dessa länder? Gärna härliga smultronställen vill vi hitta! I Frankrike är iallafall paris ett måste för oss. Så ge gärna tips på härliga restauranger och allt möjligt ni kan komma på! Vi är öppna för förslag! Tack på förhand :)
Av Birgere
22 aug. 2017 15:42
Är ni inte väldigt körvana så ska ni undvika att ta med bilen till UK. Vill ni dit så ta tåget eller hyr en bil där då får ni iaf ratten på rätt sida.
Av Ebbahe
22 aug. 2017 15:54
Citerat från Birgere:
Är ni inte väldigt körvana så ska ni undvika att ta med bilen till UK. Vill ni dit så ta tåget eller hyr en bil där då får ni iaf ratten på rätt sida.
Absolut! Tack för den tanken, hade inte ens tänkt på det :)
25 aug. 2017 20:23
Dolomiterna i Norra italien kanske? Det är ett ställe jag mer än gärna vill besöka i alla fall :)
Av Desires
25 aug. 2017 20:47
I Italien stanna gärna vid Comosjön, Maggiori o Luganosjön, underbart vackert o mysigt m små genuina mycket pittoreska byar intill dessa sjöar. Här har jag ett inlägg m mina bästa tips där http://www.desires.se/#post203