Dim Sum

28 aug. 2010 22:09
Visningar: 195
Hej!

Tänkte höra om det är någon som kan rekommendera någon restaurang i Hong Kong som har bra Dim Sum? Det äts ju främst till frukost/lunch vad jag förstått, så mottager gärna även tips på bra middagsrestaurang med "lokal mat".

Tack på förhand

Camilla
Av Bibby
31 aug. 2010 18:43
Har tyvärr inte nån personlig recension men om du söker på nätet så hittar du säkert en del.

Dock så har jag dessa noterade från en reseplanering förra året (tyvärr blev det inga besök då).

Först så vill jag reka den flytande restaurangen Jumbo i Aberdeen, de har massor av Dim Sum men det är lite turistinfluerat och dyrt, men ändå lite av ett måste att ändå ha varit där. Finns bussar dit från HK station (central).

Sen några som jag inte personligen vet nåt om (ätit på Jumbo iofs, fast många år sen):

Hongkong är en matstad i världsklass. Hela jordklotets matlagning trängs på den lilla ytan. Österländsk som västerländsk, traditionell som totalt nyskapande. Här kan restaurangbesöket bli det billigaste på länge, exempelvis om man provar dim sum, men också det dyraste någonsin. Ett litet råd på vägen för mer kinesiska matställen är dessutom att ha med en liten parlör, för språkbarriärer kan uppstå. Du kan även se guiden www.hongkongfoodguide.com för restaurangtips.

Temple Street Night Market (här åt jag dock en fantastiskt god middag förra året (också på ett vingligt bord), gudomligt gott och kostade nästan inget alls), Yau Ma Tei, Kowloon. Hongkonginstitution som öppnar sen eftermiddag och stänger en timme före midnatt. Bland rutiga bomullsskjortor, guldbuddor och plagiat puttrar gatukök, och nudlar. Genuin dim sum avnjuts från vingliga bord. Prisläge: Billigt.

Dim sum, bottenvåningen till 63 Sing Woo Road, Happy Valley. Klassiskt kvartershak som levererar den lenaste dim sum med svagt te till humant billiga priser. Njut av maten och Hongkongöns skramliga spårvagnar som dundrar förbi. Prisläge: Billigt.

Finns lite bilder och text på min sida.

Njut av HK, världens bästa stad!!!!
31 aug. 2010 22:22
Tack så mycket för tipsen! Ska spana in din sida och länken pronto!