11 timmar att spendera

6 feb. 2018 14:16
Visningar: 281
Hej
Jag och sambon kommer att spendera 11 timmar i Hongkong, en lördag(i april) mellan kl.12.45-23:55. vi får ju räknar med lite tider för säkerhetskontroller och liknande kan ja tänka mig, men någon som vet hur mkt tid och vad man bör ta med i beräkning?

Vi har listat ut matt man tar mtr express från flygplatsen mitt in i hjärtat av Hongkong, så nu kommer vi till den stora frågan. Vi hoppas på att vi skall kunna ha typ 8 timmar att spendera i självaste Hongkong och kommer säkert behöva både lunch och middag!!

Under dessa 8 timmarna, vad skall vi se och göra? vilka restauranger/gatukök skall vi besöka?
Av Hawaii
6 feb. 2018 16:32 (redigerad)
Ja, håller definitivt med om att "The Peak" är det perfekt målet om man har begränsat med tid. Du kan också ta bussen dit upp, som är intressant i sig själv. I så fall, sitt uppe på andra våningen, och förhoppningsvis allra längst fram vid fönstret. Sedan kan du ju ta "spårvägen" ner - beroende på hur köerna ser ut.

PS. Och varför inte gå av Airport Express på stationen i Kowloon och sedan ta Star Ferry över till Hong Kong Island, och få den verkliga "Hong Kong känslan"? Buss 15C går från busshållplatsen precis utanför Star Ferry Terminal. "The Peak Lookout" är den perfekta restaurangen för lunch.
6 feb. 2018 19:31
Oj vad smärtsamt att bara ha 8 timmar i denna fantastiska stad!
Victoria Peak är ju bästa utsikten. Fast eftersom köerna är långa både upp och ner gäller det att ha tillräckligt med tid så att man inte fastnar där upp och inte hinner till flygplatsen i tid.

Ett alternativ är ju att åka upp i byggnaden Sky100 på Kowloon-sidan.
Star Ferry och midlevel escalators är bra idéer som jag håller med om.

Ljusshowen klockan 8 vid Tsim Sha Tsui Promenade likaså.

Jag har massor av Hong Kong tips på min blogg:
https://4000mil.se/index.php/category/asien/hongkong/
16 feb. 2018 10:11
Skulle nog rekomendera er att hålla er i Kowloon mellan Tsim Sha Tsui och Mong kok. Victoria Peak är fint men som sagt långa köer och risk för att det är smog så då är utsikten begränsad. Ni får inte missa att äta dim sum till lunch, promenera längst strandpromenaden och Nathan Road och ta lite avstickare från Nathan road. Tyvärr är 8 timmar alldeles för kort tid i en helt underbar stad. Har varit där 3 gånger tröttnar aldrig!
Av Bibby
16 feb. 2018 11:23
Håller ej med om TST, finns en utmärkt strandpromenad på ön. TST (med Nathan Rd) är en turistfälla, undvik detta området. Allt mellan Central och Wan Chai (möjligen Causeway Bay) är mycket säkrare och mer autentiskt, dessutom billigare.
Ta en färjetur dock men stanna inte på TST, åk tillbaka snarast!