Cancun i Augusti, hur är det?

Av Davila
7 jan. 2011 17:14
Visningar: 1782
Hola!

Jag var i Cancun, Mexico under jul och nyår och jag älskade det, nu funderar jag och en tjejkompis på att åka dit och den ända månaden som passar oss båda är i augusti. Vet att det ska vara regnperiod där då men kan någon säga hur det är, regnar det konstant varje dag eller kommer det många intensiva skurar någon dag under dagen eller något helt annat? Är det mycket folk där då eller är det knappt några turister alls? något annat som jag borde veta om cancun i augusti månad?

Tacksam för svar!
7 jan. 2011 20:52
Hola,

Vad jag kommer ihåg är det inte ihållande regn, så som vi är vana vid regn här i Sverige, utan kortare skurar (om än ibland väldigt intensiva) som snabbt torkar upp (det är ju augusti). Oftast börjar det regna vid ungefär samma tid på tidig eftermiddag och sedan slutar det kring middagen. Det är extremt varmt i augusti och iaf tidigare fullt med turister men den ekonomiska krisen har naturligtvis satt sina spår.

Buen viaje!
Av Davila
7 jan. 2011 22:20
Okej tack så mycket för svaret! Letade runt efter bra information om det på Internet men hittade inte så mycket, men att höra lite från någon som varit där då är jättebra, tack! Vet du vad som är bäst att boka resan så snart som möjligt, vänta någon månad eller helt enkelt köra en sista minuten?
7 jan. 2011 23:15
Ingen aning faktiskt. Åkte en hel del till Mexiko på den tiden jag bodde i USA, men har bara återvänt en gång efter det och det var i slutet på '90-talet ... Jag vet inte hur vanligt det är med sista-minuten till Mexiko, men jag kollar å andra sidan inte så ofta!
Av Davila
8 jan. 2011 00:31
Okej men tack ändå för svaren, känns bra att veta lite mer!

Wish us luck!