Brustabletter i handbagaget?

28 apr. 2012 09:58
Visningar: 2669
Som rubriken låter, får man ha brustabletter i handbagaget?
Har en medicin i brusform som min läkare skriver ut och behöver ha med en del på min resa till Spanien i 3 veckor. Om jag packar brustabletterna i det vanliga bagaget som checkas in och det försvinner, blir det katastrof...
Har letat runt på nätet men inte hittat svaret.
Logiskt sett borde det gå bra tycker jag, men vågar inte chansa.
Av Chris52
28 apr. 2012 10:11
Är tabletterna i fast form? Isåfall ser jag inga problem att ha dem i handbagaget. Det har jag haft under mina flygresor.
28 apr. 2012 10:38
Ja, de är i fast form. När man lägger dem i ett glas vatten löses de upp. Kommer i ett rör, typ som Alvedon Brus som man kan köpa på Apoteket.
28 apr. 2012 16:15
Citerat från stina12345:
Ja, de är i fast form. När man lägger dem i ett glas vatten löses de upp. Kommer i ett rör, typ som Alvedon Brus som man kan köpa på Apoteket.
Man ska alltid ha mediciner man behöver i handbagaget eller ännu hellre bära dem på sig för att minimera risken att de försvinner, brustabletter i sig har jag aldrig hört skulle vara något annorlunda, innehållet är det som kan ha betydelse, det är olika regler men är det inte något typ morfin eller andra beroendeframkallande substanser bör det inte vara några problem heller (vet inte om sådant finns i brustabletter ens), nu är jag inte så insatt i reglerna i just Spanien men innehåller tabletterna något du är osäker på så fråga din läkare.
29 apr. 2012 18:11
Inga problem, du får ta med dem i handbagaget. Det är bara om det är vätska som det är speciella regler för.