Bra restauranger och stränder kring Malmö?

6 juli 2010 09:41
Visningar: 1486
Hej!

Nu är det dags för en tripp till Malmö och Falsterbo =) Vi åker imorgon onsdag.

Jag behöver tips från Er som kan hjälpa mig - jag ska njuta av sol och bad är det tänkt och då behöver jag förslag på bästa badstränderna kring Malmö och Falsterbo (och där emellan).
Det är semester, vilket betyder att det är tillåtet att äta lite finare så jag behöver även tips på bra restauranger/matställen i området. God mat är det enda kravet =)

Det är långt från mina egna hemtrakter så jag vet inte alls mycket om detta så skjut in era kommentarer så blir jag glad och förberedd =)

Ha det gott och njut av Er egen semester!
7 juli 2010 22:30
Falsterbo är den bästa stranden i området, Skanör och Kämpinge strax därefter. Den enda stranden i Malmö som jag tycker är OK är Klagshamn. Om man gillar djuphavsbad är Västra Hamnen ett bra alternativ.
Många bra restauranger finns kring Lilla Torg. Själv gillar jag verkligen amerikanska kedjan TGI Fridays i gamla Saluhallen. Johan P (på samma ställe) är en känd fiskrestaurang.
Gränden (som ligger på en liten gata mellan McDonalds och Swedbank på Gustav Adolfs Torg) har en helt underbar innergård där de serverar god mat. Intill ligger St Markus Vinkällare som också är helt fantastiskt, men det är ganska dyrt.
Bra mat till billigare priser finns kring Möllevångstorget.
Västra Hamnen har också en del trevliga restauranger, Salt & Brygga är väl den bästa, men det syns på priserna också.
9 juli 2010 21:31
Hej Marie,

Tack för hjälpen - superbra tips!

Jag har legat hela dagen på stranden i Falsterbo idag - helt underbart!
Tyvärr har jag däremot inte hunnit testa någon restaurang i Malmö men var i Trelleborg igår och det stället var inte bra. Men men..

Tack!

Ha det gott!

/Sara
13 juli 2010 23:01
Hej Gilla,

Tyvärr kom ditt inlägg för sent, hade precis kommit hem när jag såg det.
Men jag läser igenom det iaf - kan ju komma ihåg något till nästa gång!

Tack och ha en underbar sommar!

Anniesara