Bornholm - var bo?

25 jan. 2009 14:39
Visningar: 4407
Vi är 2 vuxna och en dotter på 8 år som funderar på att hyra hus en vecka på Bornholm - vi vet dock inte var...
Vill bo nära fin badvänlig strand och helst inte alltför långt från någon liten by så att man bekvämt kan gå eller cykla till någon mysig restaurang någon kväll. Är det någon som har varit där och kan tipsa om var man bör bo - eller till och med var man INTE bör bo? Alla tips mottages tacksamt!
Av Crista
25 jan. 2009 21:46
På södra Bornholm finns sandstränder som är fina. Norra delen är mer klippig.
Vet inte om det finns bättre eller sämre ställen att bo på, vi bodde på den nordvästra......men vill ni ha nära till sandstranden är nog den södra delen att föredra.
Ön är inte så stor så man tar sig fram enkelt med cykel...finns mycket fina leder att följa.
Trevlig resa!
27 jan. 2009 16:57
När vi för rätt många år sedan var på Bornholm, bodde vi i det lilla fiskeläget Snogebaek i det sydöstra hörnet av Bornholm. Det var då tämligen befriat från turister men har måhända exploaterats litet mer idag. I Snogebaek finns flera trevliga fiskrökerier, där man kan inhandla öns specialiteter. Där finns också flera trevliga matställen. Stranden vid Snogebaek är barnvänlig (gräs och sand). Dock, Snogebaek är omgiven av de absolut bästa stränderna på hela ön, nämligen Balka Strand och Dueodde. Dueodde har en strand som är bred, kritvit, otroligt vacker och barnvänlig. Vattnet är rent och kristallklart. Ett självklart val för barnfamiljer.

Ha en trevlig vistelse på Bornholm!
Frej
28 jan. 2009 21:52
Ett litet tillägg: Som jag skrev, rekommenderar jag ett boende i Snogebaek, inte minst för barnens skull. Missa för den skull inte att besöka Svaneke, Gudhjem och Allinge. Det är så korta avstånd upp till de här pittoreska småstadsidyllerna med korsvirkeshus och stockrosor.