Boende på koh lanta

Av Annika8
15 sep. 2012 22:52
Visningar: 995
Tips på boende i enkel men fräsch bungalow på strand långt i från eldshower och dylikt önskas. Åker med två killar på 4 och 6 år som kräver kompisar så vi tänker börja på koh lanta och vill bo någonstans där det finns andra barn utan att för den sakens skull bo med bara barnfamiljer. Så långt i från charter man kan komma men med chans till några andra barn. Pool kan vara trevligt men absolut inget måste. Några restauranger i närheten på stranden räcker. Gärna familjeägd resort.
Av Yoppe
16 sep. 2012 19:00
Låter som ni skall bo på Klong Dao stranden,det är där dom flesta barnfamiljer bor men även par och yngre såklart och det är bara 5-10min från piren.
Det finns många boenden precis på stranden och många resturanger dukar ut på stranden när kvällen kommer så man kan få sand mellan tårna till middagen ;).Sen finns det ett par enklare men mysiga barer direkt på stranden som brukar ha fireshow nästan dagligen.
Finns som sagt massor och välja mellan 2 jag bott på som är bra och bör fylla era önskaningar är : http://www.thailandhotell.se/region/hotel.php?h=1088
http://www.thailandhotell.se/region/hotel.php?h=1091
Kommer ni med färjan och har bokat hotell i förväg talar ni bara om vilket hotell ni skall bo på till någon av alla hotellraggare på piren så visar dom er till den hotellraggaren som är från ert hotell och han tar hand om er så att ni får transport till ert hotell givigtvis gratis,detta gäller nästan alla hotell på ön annars finns transport att tillgå vid piren.
Båda hotell jag föreslått är i mellanprissegmentet fräscht bra polområde och ligger på stranden som är långrund och barnvänlig inga båtar eller vattensport (förrutom upphämnting och avlämning med speedboats för dagsturer morgon och kväll).
Hittar du inte vad du söker här så ta en titt på www.lanta.se svensk sida med massa info om Koh Lanta.
Ha en trevlig resa.
17 sep. 2012 10:55
Som ovanstående säger är Klong Dao ett bra val med barn. Långgrund strand och bra utbud av restauranger och folk. Royal Lanta är fint!

Men jag vill ändå slå ett slag för det fantastiska Ancient Realm Resort! http://www.ancientrealmresort.com/
De har just flyttat från Klong Dao till Kantiang Bay, långt ner i söder. Ett helt fantastiskt ställe med den mest underbara personal man kan föreställa sig! Suki, ägaren, är servicemided ut i fingerspetsarna och hennes personal är som hon.. Hela stället är alldeles nybyggt och väldigt charmigt, lyxigt och ombonat. Därför är det fortfarande jättebilligt att bo där. Särskilt med tanke på vad du får för priset. Kantiang är inte alls lika turistigt som KLong Dao, men det finns fortfarande ett bra utbud av restauranger, barer och researrangörer som kan fixa utflykter och båtresor. (Dvs så långt i från Charter du kan komma! :-) I övrigt kan Suki fixa det mesta.. Hon jobbar verkligen på att försöka få ner månen om du antyder att du vill ha den!

I övrigt på Lanta kan jag verkligen rekommendera Lanta Divers inne i "stan". Vi åkte på dykutflykt med dem med våra barn, två ettåringar och en femåring. Femåringen snorklade med guide (och flytväst) och pratar fortfarande om vilken bra dag det var! En upplevelse som gjorde att han växte enormt inuti! Ettåringarna fick med en särskild nanny och hade en toppendag! En riktig familjedag!

Hör gärna av dig om du vill ha restips för barnen!
17 sep. 2012 11:48
Hej!

Har eg inget svar på din fråga men spontant känns det inte som om Klong dao är stranden du leter. Mkt svenskar, men stranden är stor så det stör kanske inte så mkt som man skulle tro. men vissta kan en charterkänsla infinna sig på vissa hotell.

Däremot blev jag sugen på Kantiang Bay och Ancient Realm Resort som du grosshog tipsade om! Vi är nämligen en familj med fyra barn som åker dit i januari, den stora flickan på 8 år ska gå i skola på Klong dao. Vår budget är inte vidare fet så de lägenhet/villor/hotell vi har hittat hittills är för dyra då vi ska stanna i 7 veckor. Men hur lång tid tar det med tuk tuk till skolan på Klong dao ungefär? Tänker mig att man kanske kan fixa med ngn form av skjuts av dottern på mornarna till skolan..

Sara
Av Annika8
17 sep. 2012 22:10
Tack för tips. Jag tror som du Sara att Klong dao inte riktigt är för oss även om det säkert är jättefint med den barnvänliga stranden. Tror mer på Kantiang Bay som du Grosshog tipsade om eller kanske ännu längre söderut. Vet du något om de stränderna? Dyktrip med snorkling för killarna blir det helt klart. Tar gärna emot fler tips på aktiviteter med barnen!
Annika