Boende på Boracay i Mars

27 okt. 2013 08:21
Visningar: 550
Hej! Via har äntligen bokat vår resa till Boracay och åker mellan 22/3 till 21/4 tänker även besöka Bohol och ett antal andra ställen.
Men då det är första gången vi skall ditt efter 14 thailand besök:-) så tänkte jag fråga er experter vad ni kan rekommendera för boende på Boracay?
Önskemål är att hitta något vid eller nära stranden, helst med pool men absolut inget krav, och station 3 verkar vara den som passar oss.
Har ni några tips så vore det snällt om ni kan skriva ner detta, även om det måste förbokas eller som vi har gjort tidigare bokar på plats.

Näst fråga är om vi landar 12:45 i cebu med Silk Air hinner man med Cebu flyget som går 14:05 till Caticlan, tänkte isåfall boka detta på nätet, eller skall man boka när man kommer ditt?

tack på Förhand
// Thomas
Av Elsa62
31 okt. 2013 00:14
Hej!

Jag skulle kika lite på www.myboracayguide.com och få lite uppslag där.

Ställen jag kan komma på med pool skulle vara La Carmela, Regency (dyrare) o båda ligger mellan stn 2-3.

Personligen gillar jag neråt 3an bäst, Angol Point är supermysigt, enkelt och genuintoch så nära "Gamla Boracay" du nästan kan komma fast i en fräschare version. Läget är jättebra med restauranger runt hörnet och fotsteg ner till vattnet. Lugnt, tyst men bra läge!. Alice in Wonderland hörde jag några svenskar vara nöjda med. Inte beachfront men nära och med trädgård o pool.
Villa Camilla har renoverats i år och kan vara bra, kika på det. Annars skulle jag välja i närheten-söderöver från Angol Point och neråt söderöver. Fint, lugnt o lite laidback. Inga pooler men stranden är långgrund och väldigt barnvänlig.

Speciellt och mysigt är också Spiderhouse på Diniwid Beach. (Som f.ö är en mysig strand) Där dyker du i havet från den stora restaurang/häng-verandan.White Beach/Diniwid ligger ju i västerläge och solnedgångarna på Boracay är Fantastiska !!

Kommer ni tillbaka till Boracay och vill bo på windsurfingsidan kanske ni en dag kan vara intresserade av hyra mitt hus? ;-) Det passar bäst 2 familjer, några par eller kompisar. Det har 4 sovrum, 2 barkök med vardagsrumsdelar (soffor, bord etc), 2 badrum, terrasser med varsin hängmatta. Detta är fördelat på 2 Helt separata plan (2 egna ingångar) Dessutom med en Härlig utsikt över havet!
http://www.flipkey.com/boracay-vacation-rentals/p199033/

Lycka Till och ha en bra semester!

Mvh
Elsa
10 nov. 2013 16:32
Hej Elsa! Tack för ditt utförliga svar och kollade in på din hemsida och vi kommer absolut att titta på detta på plats och om möjligt att vi kan ses då.
Jag har kontaktat NigiNigi too och fått svar att dom har lediga rum den tid vi skall komma men som i Thailand så får du alltid deras standard priser via mail och det är från 4500 och uppåt, vet du eller någon annan om det är dessa priser även när man är på plats eller kan man pruta som vi är vana vid i thailand:-) Antar att det går beroende på hur länge man stannar, vill inte gärna boka innan utan på plats för att se rummet direkt och läget, men är rädd för att det kanske är fullbokat om jag inte gör en reservation, så just nu är jag lite kluven hur jag skall göra.
sen har jag en fråga ang vårat flyg från Cebu som landar 12:45 med silk air, planet vidare till caticlan går 14:05 hinner man med detta?

Tacksam för svar mvh thomas
28 nov. 2013 13:05
Hej!

Nu kommer ytterliggare en fråga jag hoppas någon vänlig person kan svara på:-)

Vi landar 12:45 med Silk air i Cebu och planet till Caticlan går 14:05 med cebu pacific, jag har inte denna resan på min biljett idag utan skall bokas separat, men frågan är om man hinner med detta plan om det landar i tid i Cebu?

Mycket tacksam för svar

Mvh Thomas