Boende Bohol, Panglao

Av Sua1
25 juli 2011 12:38
Visningar: 4400
Hej!
Vi ska ner till Filippinerna den 21 Januari i två veckor och skulle vilja ha tips på boende i bungalow vid stranden. Tips på ställen man kan bo på med möjligheter att snorkla direkt från stranden.
Vi landar i Cebu och vill inte åka alltför långt eftersom vi inte stannar så länge.
Ska man boka innan eller är det bästa att leta upp nåt ställe när man kommer dit? Första natten är iochförsig alltid skönt att ha bokat.
Tack på förhand!
Susanne och Magnus
Av Sua1
25 juli 2011 18:06
Hej!
Tack för tipset, det fanns en del att välja på.
Susanne
27 juli 2011 03:49
Hej,

Som ovanståendes tips Bohol beach club är ett alternativ, men dyrt, då en bit från Alona beach och mer som all inclusive. Väljer ni Alona beach (den mest populära) så finns det 4 st bungalow hos Alona Tropical,
oxså dom enda mej veterligen som är beachfront. Ni kan som alternativ välja ert boende som inte är beachfront till bättre priser och betydligt bättre standard med rimligt gångavstånd till beachen.

MVH Micke
Av Sua1
27 juli 2011 22:09
Hej Micke!
Tack för tipset. Jag förmodar att det var bungalowen som syntes på en av dina bolder. Vad tror du, bör man förboka eller är det bara att chansa? Och vet du vad det kostar? Annars kanske man alltid kan bo på ditt ställe. Hur mycket bokat är det i slutet på Januari?
Mvh Susanne
Av Chrnor
28 juli 2011 06:01
Hej Susanne!

Jag och min sambo var på Bohol i våras och vi bodde en vecka på isis bungalows, det var riktigt bra och ligger på stranden, kan verkligen rekomendera det! www.isisbungalows.com/en/index.html

Vill ni bo första natten i Cebu så är hotell Diplomat ok kostar runt 200kr natten. Själva Cebu är riktigt fattigt med mycket tiggande gatubarn och det finns verkligen ingenting att se eller göra i staden.

Efter en vecka tog vi en bankabåt över till Siqijuor och bode på en riktigt fin resort som hade egen strand med snorkelreservat. Vi stannade där 4dagar innan vi reste vidare till Boracay.

Ett tips är att boka innan ni åker ner med tanke på att ni bara är borta två veckor. Isis är populärt och måste förbokas.

Har du fler frågor så är det bara att höra av dig!

mvh
29 juli 2011 05:55
Sussane,
Ån sä länge år det gott om lediga rum, men framåt Nov ska du nog börja tånka på att förboka.
Vi brukar ha fullbokat fr Dec-Mars, dom andra resorten likaså.

//Micke
3 aug. 2011 22:53
Hej Susanne

Vi bodde hos Micke under jul-nyår förra året. För oss var det kanon. Den lilla promenaden till stranden var absolut inga problem. Du har ett jättefint rev ca 200 m från stranden norrut som är snorklingsbra.
Sebastian
20 feb. 2014 09:56
Hej! Här verkar vara några som varit på Panglao :)

Har bara en liten fråga.

Vilken sida ska man bo på? När man söker hotell på t.ex Hotels.com så kommer det nästan bara upp hotell på den sidan som Alona beach INTE ligger på. Men det ser ju ut att vara stränder på den sidan också. Kikade lite på Isis bungalows, verkar ju fint!

Vi ska ligga på stranden lite grann men ska ju även utforska Bohol 1 eller 2 dagar. Man bör kanske boka lite olika hotell, ett på Bohol när vi ska utforska den ön, och ett på Panglao när vi vill vara där och relaxa..

Mvh
Malin
Av Php
21 feb. 2014 16:17
Grodanmalin, ni behöver inte boka hotell på flera ställen om ni inte vill, det är inte långt från Alona Beach till Bohol och ex. staden Tagbilaran som här helt ok shopping. Det är heller inte speciellt långt till Chocolate Hills.

När jag har kollat på hotell när vi var 6 veckor i december/januari så märkte jag att Agoda hade klart mest hotell att välja på, sen använde jag booking.com &så, gillade deras sida & app bättre + att man inte behövde betala hotellen i förskott som på agoda.

Mickebulan på posten ovan har (eller kanske hade?) Alona Studios nära Alona beach, ca 10 minuter promenad, barnen gillade poolen. www.panglao.se är hans hotell.
Hotellet har 2 byggnader som ligger en bit från varandra typ 100 meter eller så, vi bodde vid den stora poolen längst ner det var helt ok.
Men det finns en hel drös andra hotell nära/jämte stranden.

Hyr en van, med fördel hotellets egna bil+guide.
Kör en heldag & kolla på Chocolate Hills, Tarsier (småaporna), Butterfly garden, Hanging bridge m.m., riktigt fin dagstur!

mvh :)