Bila i Norge med 1,5 åring

Av Juliat
28 sep. 2018 12:45
Visningar: 327
Hej!

Nästa sommar vill vi åka till Norge. Vår tanke är att först åka till Strömstad och stanna där några nätter för att sedan upptäcka Norge i cirka en vecka. Vår dotter kommer vara 1,5 år då. Vi vill gärna vandra (lätta vandringsleder, gärna med vagn), vi vill se vacker natur och se det bästa av Norge- eftersom vi aldrig varit där men hört att det är fantastiskt.

Kom gärna med era bästa tips! Och när är det bäst att åka dit? Hur är det med priser?

Vår tanke var först att åka till Österrike, ett land vi älskar! Men vi vill upptäcka ett nytt land som ligger lite närmre 🙂
28 sep. 2018 22:19
Vad som är det bästa av Norge.. beror ju på betraktaren. Men med den startpunkten (Strömstad) så skulle jag rekommendera att bila runt Jotunheimen. OK inga direkta lätta vandringsleder, men många fina ställen där man kan göra dagsturer från. Tveksam dock med vagn, utan tänker då barn i sele. Fjäll, fjordar, glaciärer får ni med på köpet.
Augusti är en bra månad och priserna är ju högre än i Sverige. Men det finns flera hytter som ingår i Norska Turistföreningen, där man får rabatt i flera stugor, ifall man är medlem i Svenska turistföreningen.

Jens
Av Juliat
6 okt. 2018 10:22
Tack för ditt svar. Det är dagsturer vi tänker, Jotunheim ser fantastiskt ut.
6 okt. 2018 11:20
Citerat från Juliat:
Tack för ditt svar. Det är dagsturer vi tänker, Jotunheim ser fantastiskt ut.
Jo jag gillar Jotunheimen:) En trevlig tur är via Hemsedal till Sogndal på den västra sidan av Jotunheimen. Där kan ni sedan svänga av i Gaupne för att besöka Nigardsbreen. Lusterfjorden är vacker. Vidare över Sognefjell, där det finns sommarskidåkning. Juvasshytta och Galdhöpiggen tycker jag inte är värt att besöka. På den västra sidan är Gjendesheim ett måste. Kanske inte lämpligt med ett litet barn att vandra över Besseggen dock. Men där liksom i Bygdin så finns möjlighet till båtturer, där man kan ta sig längre in i parken.
Sedan passerar ni Beitostölen på hemvägen...

Jens