Bentota eller Wakkaduwa eller Hikkaduwa januari

16 okt. 2018 10:11
Visningar: 953
Hej! Funderar på att boka charter i januari i 2 veckor till Sri Lanka, vill ha sol och bad. Eventuell mindre resa/resor inom Sri Lanka bestäms senare, men vill inte göra större rundresa till många olika platser. Det lutar åt Bentota, hur är stranden och stämningen? Kan man bada i havet? Är man en vandrande dollar på stranden och bli ständigt uppvaktad av försäljare som inte ger sig? Är Hikkaduwa eller Wakkaduwa bättre? Förstår att Mirissa är fint, men ingen charter dit, och är ute sent för att hitta fina strandnäea hotell. Tack.
16 okt. 2018 11:14
Hur är Hikkaduwa? Kan man bada i havet någonstans? Är det chill eller mest party? Gillar annars surfställen även om jag inte surfar själv.
18 okt. 2018 07:54 (redigerad)
Hikkaduwa är skitnice. Det är en förhållandevis lång by/mindre stad med ett gäng matställen utspridda över byn och utmed strandpromenaden. Det går utmärkt att bada, vattnet är inte klarblått utan har en mer brun nyans då det kommer in mycket och någorlunda stora vågor.

När vi var där så var det väldigt lugnt men då var vi där i slutet av Mars och därmed slutet av högsäsongen men jag har svårt att se att det blir mycket värre. Vi bodde dock i utkanten i ett gästhus och spenderade inte så mycket tid i den downtown som finns men det verkade inte hända allt för mycket där heller.

Jag surfar inte heller men det går bra att slöa på stranden och bada. Dit åker jag gärna tillbaka.

Kan nog vara svårt eller åtminstone ovärt att ta en äventyrstripp runt om i landet. Det är litet men allt går långsamt. Vill man inte tappa de nätter man betalt för så kanske man borde snickra ihop en egen resa och boka in något mer resmål, som safari och vandringar i bergen, runt teplantager i Ella.