Bästa fotot med Burj Khalifa som bakgrund?

Av Englo
12 jan. 2016 16:29
Visningar: 185
Vi har väldigt begränsat med tid under vårt kommande besök i Dubai. Det vår dotter önskar är att vi ska ta en bild av henne med Burj Khalifa i bakgrunden. Finns det någon "given" plats för detta eller får man hyfsat bra bilder var som helst i staden med tanke på tornets storlek? Någon som vet? Det får gärna vara i anslutning till en tunnebanestation...
Av Linaf
12 jan. 2016 20:02
Hej!
Kom hem från förenade arabemiraten nu den 1:a januari.
Vart i Dubai ska ni bo?
Det allra smidigaste är att åka den metrons röda linje och kliva av vid Dubai mall. Ni kommer att se Burj Khalifa direkt när ni kliver av. Gå sedan gångtunneln in till köpcentret, tar ca 10 min att gå.
Väl framme i Dubai mall, ta er ner till nedersta plan och gå ut. Där har ni goulden souk och den stora (och då menar jag enormt stora) fontänen. Där kan ni ta väldigt fina bilder med burj Khalifa i bakgrunden.
Rekommenderar även att se fontänen kvällstid.
För övrigt kan nämnas att det är riktigt billigt att ta sig runt med Metron i Dubai. Enkelresa med röda linjen kostar 3 dirham. Ca 7 svenska kronor.
Av Linaf
12 jan. 2016 20:08
Kan oxå nämna att biljetterna för att åka upp i burj Khalifa är dyra. Ca 500 dirham/person. Ca 1200kr svenska kronor.
12 jan. 2016 21:56
Det blir fint precis intill sjön vid promenaden utanför Souk al Bahar. Gå alltså över bron från Dubai Mall och sen till höger och runt hörnan. Annars framför The Address Hotel.
Av Linaf
12 jan. 2016 22:19
Det blir fina foton om man står på bron till souken oxå!
Hur är läget med adress hotel nu worldofmarie?
Håller dom inte på och renoverar efter branden?
13 jan. 2016 13:27
Citerat från Linaf:
Det blir fina foton om man står på bron till souken oxå!
Hur är läget med adress hotel nu worldofmarie?
Håller dom inte på och renoverar efter branden?
Ingen aning, men jag menade sidan om hotellet, inte inne på. Bron nämndes väl i ett av de första inläggen?
Av Englo
15 jan. 2016 16:11
Tack för era svar! Det låter som att det går relativt snabbt och smidigt att ta fotograferingen i samband med att vi åker upp i Burj Khalifa. För det låter inte som om det är långt att promenera för bilderna?
Vi har bara ett dygn i Dubai och med anledning av att vi reser tidigt på morgonen bor vi nära flygplatsen. Tyvärr kommer vi vara i Dubai just en fredag och som jag har förstått det börjar tunnelbanan gå först efter lunch då. Vi får satsa på taxi till Burj Khalifa eftersom vi ska på ökensafari em/kväll. Det kommer att bli en späckad dag, så det gäller att planera.
Ni som varit där, har ni koll på om trafiken är en strid ström dygnet runt alla dagar i veckan eller är det lugnare just på fredag (eller kanske rentav ännu mer då metron inte går)?
Av Gevalia
16 jan. 2016 08:35
10:00 AM börja metron rulla på fredagarna.
Av Zahide
17 jan. 2016 13:20
Inte världens bästa foto precis, men den här bilden är tagen nånstans där vi steg av metron om jag inte minns fel :)