Bäst att bo vid Comosjön

Av Friss
14 apr. 2019 11:58
Visningar: 1226
Hej!! Är ett gång tjejer som ska till Comosjön i slutet på september. Har läst mycket om var man ska bo, men svårt att bestämma oss. Först var vi inne på Como city, men det är det inte många som rekommenderar. Bellagio gillar många (trots lite turistigt), Verenna verkar mysigt, men kanske lite dött på kvällarna. Någon som kan hjälpa oss?? Vill ju ha fint, mysigt, nära till andra byar att besöka och lite olika ställen att välja på för att gå ut och käka. Även lite shopping, men är inte ute efter fest.. Tacksam för all hjälp😎
Av Julia03
25 juli 2019 20:29
Hej! Har du fått svar? Vi ska också åka till Comosjön i september och vet inte riktigt vad vi ska bo? Mvh AKS
26 juli 2019 08:24
Personligen är jag glad i själva staden Como om jag ska vara vid Comosjön, men det är nog framförallt för att jag hittat flera vinbarer jag gillade där samt att det är lätt att ta sig därifrån om man vill iväg på någon utflykt. Men om man framförallt tänker upptäcka andra delar av Comosjön snarare än andra platser är det bättre att bo någon annanstans.

Om ni framförallt är intresserade av att ha det riktigt lugnt och ha nära till vackra trädgårdar skulle jag rekommendera er att bo i Bellagio eller Varenna. Båda två är små men det finns många restauranger att välja på.
Av Friss
28 juli 2019 11:03
Hej!! Tack för svaret, vi har bokat Bellagio😎
Av Friss
11 aug. 2019 12:42
Hej igen!! Har ändrat våra planer lite. Blir en heldag i Como innan vi åker vidare till Bellagio. Har du några ställen, typ vinbarer att tipsa om?? Gärna dit den stora massan inte hittar och vad bör vi inte missa när vi är i Como?? Går inte på museum utan vill mest bara gå runt och strosa.. , mvh Anneli
12 aug. 2019 09:00
Den vinbaren jag framförallt fastnade för var Enoteca da Gigi. https://enotecagigi.com/
Det är svårt att hitta ställen utan turister i så pass turistiska och små platser som Como, så räkna inte med att hitta många "okända" ställen. Ta gärna en tur upp med bergbanan till Brunate. Riktigt fin utsikt över staden.