Att göra på Koh Kood!

28 mars 2013 13:21
Visningar: 2858
Hej! Vi åker till Koh Kood i december och det blir vårt andra besök på denna underbara ö. Förra gången vi var där blev det bara sol och bad mm, vilket vi var mycket nöjda med eftersom vi då reste med små barn. Den här gången skulle vi gärna få sett lite mer av ön. En eller två utflykter vore perfekt! Moppe är uteslutet med barnen men finns det andra sätt att ta sig runt. Vad finns där att se? Vet att det ska finnas ett vattenfall. Någon som har varit där i december?
Av Basta
28 mars 2013 14:35
Koh Kood är inte en ö som sjuder av aktivitet precis. Bada, snorkla och paddla är väl de mest naturliga aktiviteterna. Vi vandrade längs kusten söderut, väldigt vackert och få bilar/mänskor på vägarna/stigarna. Då (för ca 3 år sedan) var vägarna mycket dåliga; dammiga och gropiga. Efter vandringen ville vi ordna transport med bil tillbaka, det kostade skjortan och var mycket guppigt. Om man vill ta sig till andra stränder är nog båt det bästa alternativet. Vi besökte inte vattenfallet, fick höra att det inte var så mycket vatten där just då (i januari). Kanske någon annan som kan upplysa om vägarna är bättre nu?
28 mars 2013 21:53
Tack så mycket för svar och information. Lutar åt att vi nöjer oss med att snorkla, paddla och bada om det är svårt att ta sig runt. Får kolla med personalen på resorten hur det står till med vattenmängden i vattenfallet när vi är där. Byta strand kommer vi nog inte att göra eftersom vi, enligt oss själva, bor på den finaste stranden ;)
31 mars 2013 09:15
Hej Livelife,
Vi åker till Koh Kood i december och håller på att leta strand. Vilken är er favorit? och hotell? Finns det pool? Vi har två killar med oss på 7 och 8 år därför lite viktigt med poolen.
3 apr. 2013 09:35
Hej Lotta!
Vi ska åka till Ao Bang Bao. En underbar vik med bara några få resorter. När vi var där senast fanns det tre. Koh Kood Resort, Natural Beach Resort och Siam Beach Resort. Vi bodde då på Koh Kood Resort och var mycket nöjd med det. Personalen(Kambodia) var väldigt barnkära och "tog väl hand om" våra tjejer. Barnen var då 2,5 och 5. Ända nackdelen var att bungalowen vi hade var liten men funkade med extrasäng(madrass) på golvet. Ingen AC dagtid. Vi spenderade mesta tiden på stranden så det gjorde inte så mycket. Jättegod grillbuffè på kvällarna. Liten strand med perfekt snorkling, som våran 5-åring uppskattade. Kajaker lånade vi och gled runt i viken med. Vi åt några kvällar på resorten brevid, Narural Beach Resort och det är där vi ska bo denna gången. Ungefär samma som K K R men liite barnvänligare, större ytor att röra sig på och inte så långa trappor. Inga av dessa resorter har pool vilket inte stör oss eftersom våra tjejer trivs mest på stranden :) Var dock aldrig på Siam Beach Resort, som ligger längst in i viken, så vet inte hur det ser ut där.