Angående pass, pengar osv i London

24 okt. 2014 12:20
Visningar: 241
Hej, jag har lite frågor angående pass och pengar när man är i London.

Jag och mina kompisar åker till London nu på måndag och just idag håller jag på packar lite smått, då jag kollade mitt pass så står det att det gäller till den 22 februari 2015, men det är det man ska väl kolla typ 6 månader innan eller nå sådant, hänger inte alls med, men har hört det.. Har världens panik!

Sen det här med pengar, fungerar vanligt swedbankkort där? och hur mycket skulle man kunna tippa på att man spenderar en weekend i London?

Tacksam för svar! :)
24 okt. 2014 12:31
Tjena,
Inom EU resp Schengen gäller att ditt pass är giltigt den dag du reser hem. Punkt.

Om ditt vanliga swedbankkort är ett vanligt betalkort så skall det inte vara något problem. Växla en tusenlapp eller så för småutgifter.

Hur mycket du gör av en helg är svårt för mig att gissa - det beror ju på vad du skall lägga slantarna på. Räknar du på samma summor som i Sverige kan du få en hint - d v s vad skulle det kosta för dig att äta ute en dag i Sverige. Restauranger i alla prisklasser hittar du.

Ser att du är 17 år - på en del pubar (just saying) kommer man inte ens in om man är under 18. Men det brukar framgå redan i dörren.

Kedjan Garfunkel's har helt OK föda - kolla websidan för menyer och priser. http://www.garfunkels.co.uk/sites/default/files/5031-GARF-Main%20Menu-STD-0514-L.PDF

Gillar ni japanskt och sushi i synnerhet finns ett spännande litet hak:
http://www.eattokyo.co.uk/

Kedjan Pret a Manger har mackor och enklare mat till en billigare penning.
http://www.pret.com/our_food/

Kedjan Bella Italia är okså lite enklare med priser därefter:
http://www.bellaitalia.co.uk/menus/lunch-menu

Boba Jam kan ha schyssta erbjudanden:
http://www.bobajam.co.uk/
Nu blir jag osäker om de helt slutat med maten, för på hemsidan står bara om sötsaker. Hur som helst test Boba Tea (kallt eller varmt)