Åka till Norge och jobba som undersköterska, någon som varit där eller vill dit och jobba? Sugen på Trondheim

Av Malle26
8 feb. 2015 22:43
Visningar: 14939
Hej!

Undrar om det är någon som går i samma tankar som mig..

Någon här som har varit och jobbat i Norge som Undersköterska eller något annat?
Jag är sugen på att dra till Norge och tjäna lite mera pengar som undersköterska! Håller på kolla upp lite, vilken stad man ska välja, boende möjligheter samt var/hur/när man ska jobba :) bergen, trondheim, eller oslo :) Trondheim ska ha bra utbud och därför lockar det extra ;)

Hade varit kul att höra lite hur det varit i Norge :)

Kan tilläggas att jag vill åka till Norge för att få uppleva också, fått värsta infallet men det är lite bull att dra helt själv ;)
Av Alicee
15 feb. 2015 08:34
Hej!
Befinner mig just nu & backpackar i asien och nu när det börjar dra sig ihop mot hemfärd så funderar jag på vad jag ska göra då. Har för tillfället inget jobb, även om jag har lite kontakter så hade der varit kul att ge sig in på något nytt.

Jag har spånat lite på Stavanger & Trondheim. Tog för övrigt studenten förra året då jag blev utbildad undersköterska/skötare. Verkar vara en liten djungel det här med boende & jobb i Norge, men det lockar helt klart!
Av Malle26
15 feb. 2015 18:28
Hej Alice!
Kanske kan vara gött att tjäna lite extra pengar då :)
Jo lite kanske med boende, kanske går att ordna via sjukhusen tänker jag..
Trondheim verkar fantastiskt, men dock ligger det en bit upp i Norge.
Av Alicee
19 feb. 2015 12:10
Joo, Trondheim är visserligen en bit upp, men verkar som du säger ha bra utbud. Dock funderar jag nog ändå på att ta något ställe som inte ligger allt för långt upp.. Men hur hade du tänkt göra med jobbansökningar? Tänkte du åka dit och söka på plats? :)
Av Malle26
19 feb. 2015 19:27
Okej! Varför det? Har du tänkt typ Oslo då eller? :)
Nej, har tänkt att söka jobb innan i bemanningen så jag har ett när jag kommer dit!
Hur har du tänkt göra?
23 feb. 2015 08:26
Det kryllar av jobb inom sjukvården i Norge. Bra betalt också.
Kan vara så att det är enklast att först gå genom bemanning vilket som suger men oftast en kort och enkel process att få jobb på det sättet. Boende är enkelt. Men tänk på att ni bör ha en del pengar innan ni åker ner om ni ska lösa boende själva. Deposition osv.

Vill ni spara pengar ska ni ju också dela ett större boende. Jag betalar nu 2300 NOK i hyra i månaden och vi hyr ett hus i Stavanger. Sjukt bra om man vill spara pengar snabbt och bara vill vidare :)

Lycka till!

Mvh Anton
Av Malle26
23 feb. 2015 20:17
Jag tänker att man kan gå via bemanningen via sjukhuset, och så kanske att dem hjälper att fixa boende, hus eller lägenhet.. Om dem har sådan bemanning, vet du det?
Kan tänka mig hoppa runt på olika sjukhusavdelningar men på ett och samma sjukhus.
Dock är jag själv i nuläget om att åka till Norge, men träffar väl fler svenskar där tänker jag. Eller om man har tur och bor ihop med någon trevlig person :)
Deposition kan jag tänka mig behövs, bra tips: )

Hur är det i Stavanger, jobbar du inom vården där? :)

Tack!
7 mars 2015 18:05
Hej!
Jag har varit och jobbat just i Trondheim i höstas och trivdes jättebra. När jag var där fanns det tyvärr inga längre vik nånstans så jag fick hoppa runt på olika hemtjänstområden, vilket kunde vara ganska svårt med tider, adresser mediciner osv.

Jag klurar starkt på att kolla med mitt bemanningsföretag ifall dom har någon ledig rad på något sykehem eller liknande, finns det åker jag nog omgående :)

Men är du sugen så tveka inte att prova på, en grymt spännande resa är det!

//Daniel
Av Malle26
7 mars 2015 20:00
Hej!
Nej men det förstår jag om man åker direkt dit utan att ha skaffat jobbet innan? Har .t.om lite panik nu för ansökningarna måste in snart om man ska ha sommarjobb!!
Att hemtjänst där är svårt förstår jag med, hade jag t.o.m tyckt här i Sverige..att hitta och sånt!

Är ditt bemanningsföretag bra, vad heter det isåfalll? För jag har kollat med 3 st varav inget av dem hade uppdrag i Trondheim :/

Är det fint i Trondheim?

Mvh/ Malin
Av Myser1
10 juli 2016 10:54
Har mycket kan man tjäna i lön som undersköterska i norge