Åka till Indien(Goa) har lite frågor...

2 dec. 2010 20:57
Visningar: 13138
Har bestämt mig nu. Åker till Indien i Januari.

Det jag är ute efter är varmt helst 30 grader. Bad bärs och brudar. Då måste Goa var bäst va? Är det södra eller norra goa som gäller? Stor skillnad?

Kommer vara borta mellan 2-3 veckor man behöver visum trots det? Hur fixar jag det?

Har en budget på 10-12tkr då ska allt ingå. Boende, mat, öl lite shopping...Räcker det?

Vad kostar en öl i goa?
Vad kostar boende?( vill bo shysst inte med dålig standard)
Andra prisuppgifter uppskattas
Vaccin? Vad behövs samt vart fixar man det billigast i sthlm?

Tänkte ta en sista minuten måste väl ändå bli billigast. Har sett att det i December funnits för 2000tkr för flyg t o r....är priserna dyrare i Januari eller samma kanske?

Kom gärna med andra smarta tips som kan vara bra att veta...
Av Annical
7 dec. 2010 09:49
Bad och bärs vet jag iallafall att det finns. Brudarna har jag dock ingen koll på men helt tomt på dem kan det knappast vara.. Goa är underbart så det är helt klart värt att åka dit.

Jag var i södra Goa förra året medan några kompisar åkte till norra en sväng innan de återkom till oss i hade det skönt i Södra. Tydligen ska det vara mer fest i norra Goa men södra försöker att ta upp kampen om festområden tycker jag.

Vi bodde på ett hotell (Anthys guesthouse? Finns med i Lonley planet.) och det var riktigt bra. Mitt på stranden och kostade inte jätte mycket. Minns inte exakt vad vi gav (runt 200-300 kronor för ca. 1 vecka?)men man kunde förhandla till sig priset där ganska bra.

Priset på mat är nästintill ingenting. Betalade väl kanske runt 10 kronor för en frukost och inte så mycket mer för middagen. Cocktails - 2 för 180rs. minns jag att vi betalade någongång.

Vaccin behövs i form av Twinrix. Vart du finner det i sthlm vet jag inte. Annars hade jag också japansk encefalitvaccin men jag åkte runt i Indien på landbygden en del. Hade även druckit ducoral för magen :)
Av Fabian_
10 feb. 2011 20:59
Jag har bott i södra Goa dom senaste vintrarna, min personliga favoritstrand är Palolem, http://www.palolem.se/

Man behöver visum hur kort resan till Indien än är. Visum skaffar du hos TT-Services, en guide för hur du ansöker om visum finns på http://forum.asien.se/indien/indien/123-visum-till-indien.html

En öl kostar 25-60 rupies för dom inhemska, och ca 300 för importerade. Inhemskt producerade finns: Kingfisher, Cobra, Tuborg, Carlsberg, Foster, Kings etc.

Boende finns från ca 150 rupies, men vill man bo lite vettigare så får du räkna med 500-1000 rupies natten. Om du skall bo i Palolem rekommenderar jag "My Soulmate", det ligger nära stranden, fräscha rum, ca 700 rupies natten, varmvatten, altan och gratis WiFi! Kontaktuppgifter finns på http://www.palolem.se/hotell/

Fråga gärna om du vill veta om andra priser... Mat från gatustånd får man för 25-50 rupies. Strandhak 70-150 rupies. Att hyra scooter kostar 150 rupies per dag, MC 200-500 rupies per dag.

10-12 tusen kronor för 2-3 veckor räcker gott och väl!

Vaccin som är bra att ta hittar du på http://www.vaccination.nu/vaccin/IN.cfm Det finns inget vaccin som man MÅSTE ha för att få resa in i Indien.

Sista-minuten brukar vara billigast, jag har sett priserna gå under tusenlappen, men då måste man ha visum klart och ha is i magen!